De techniek van beveiligingscamera’s

De techniek van beveiligingscamera’s wordt steeds beter. Tocht blijkt vaak dat de beveiligingsbeelden niet altijd van optimale kwaliteit zijn. Denkt u alleen al aan de televisiebeelden van opsporingsprogramma’s. In deze blog geeft Securetech u zeven technische tips om nog meer uit uw beveiligingscamera’s te halen.

1. overzicht of identificatie

Weet waar u uw camera voor nodig heeft wanneer u er een aanschaft. Wilt u bijvoorbeeld een overzicht over uw hele terrein? Of wilt u onbevoegde personen identificeren? Kiest u niet voor de juiste camera, dan blijven uw beelden mogelijk achter bij uw verwachting. Er bestaan tegenwoordig ook camera’s die beide kunnen. Deze zien bijvoorbeeld een auto uw terrein betreden en zoomen hier vervolgens op in. Lees meer over verschillende type beveiligingscamera’s.

2. Lichtinval en filters

Er zijn verschillende soorten licht. Op een zonnige dag is het licht oranje, op een bewolkte dag eerder blauw en er zijn ook nog verschillende soorten kunstlicht. Let bij het instellen van de camera daarom op de afstelling van de witbalans. Daarnaast werken camera’s in het donker minder goed. Met beeldversterking of het verlengen van de sluitertijd kunt u het beeld lichter maken, maar daardoor gaat de kwaliteit van het beeld omlaag wanneer een crimineel zich beweegt. Kies daarom altijd voor de juiste camera en pas de instellingen aan.

3. Resolutie van de lens

Bespaar niet op de resolutie van uw lens. Koopt u een bewakingscamera met een hoge resolutie, maar een lens met een mindere resolutie, dan blijft de kwaliteit van uw beeld achter. Dat is jammer, want bijvoorbeeld bij een inbraak helpt een goede resolutie bij het herkennen van de dader. Welke resoluties zijn er allemaal?

4. Schoonmaken van de lens

Ga regelmatig na of de lens van uw camera nog schoon is. Het zou zonde zijn als u uw camerabeelden niet kunt gebruiken wanneer u ze nodig heeft, omdat de lens vuil is. Er zijn camera’s die voorzien zijn van vuilafstotende vensters en bubbels. Een uitkomst in bijvoorbeeld de binnenstad.

5. Dome camera's

Camera’s kunnen mensen zien, maar andersom is dit ook het geval. Iemand die kwaad in de zin heeft, kan zien waar een camera op gericht is en op die manier proberen buiten beeld te blijven of onherkenbaar in beeld te komen. Dome camera’s zijn zwart rondom de lens, zodat bijna niet zichtbaar is waar ze op gericht staan.

6. Gezichtsdetectie

Camera’s zijn tegenwoordig behoorlijk goed in gezichtsherkenning. Zo kunnen ze ook criminelen herkennen. Komt een crimineel na het vergrijp weer in beeld, dan kan de camera hem herkennen en kan direct de politie ingeschakeld worden.

7. Detectie en classificatie

Een moderne camera kan alarm slaan bij criminele gebeurtenissen. Bovendien kunt u ze trainen om bijvoorbeeld voertuigen, personen of vreemde houdingen te herkennen. Het aantal valse meldingen is al laag, maar zal door training voor detectie en classificatie nog lager worden. Wordt er dan toch alarm geslagen? Dan weet u vrijwel zeker dat het mis is.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.