De techniek van beveiligingscamera’s

De techniek van beveiligingscamera’s wordt steeds beter. Tocht blijkt vaak dat de beveiligingsbeelden niet altijd van optimale kwaliteit zijn. Denkt u alleen al aan de televisiebeelden van opsporingsprogramma’s. In deze blog geeft Securetech u zeven technische tips om nog meer uit uw beveiligingscamera’s te halen.

1. overzicht of identificatie

Weet waar u uw camera voor nodig heeft wanneer u er een aanschaft. Wilt u bijvoorbeeld een overzicht over uw hele terrein? Of wilt u onbevoegde personen identificeren? Kiest u niet voor de juiste camera, dan blijven uw beelden mogelijk achter bij uw verwachting. Er bestaan tegenwoordig ook camera’s die beide kunnen. Deze zien bijvoorbeeld een auto uw terrein betreden en zoomen hier vervolgens op in. Lees meer over verschillende type beveiligingscamera’s.

2. Lichtinval en filters

Er zijn verschillende soorten licht. Op een zonnige dag is het licht oranje, op een bewolkte dag eerder blauw en er zijn ook nog verschillende soorten kunstlicht. Let bij het instellen van de camera daarom op de afstelling van de witbalans. Daarnaast werken camera’s in het donker minder goed. Met beeldversterking of het verlengen van de sluitertijd kunt u het beeld lichter maken, maar daardoor gaat de kwaliteit van het beeld omlaag wanneer een crimineel zich beweegt. Kies daarom altijd voor de juiste camera en pas de instellingen aan.

3. Resolutie van de lens

Bespaar niet op de resolutie van uw lens. Koopt u een bewakingscamera met een hoge resolutie, maar een lens met een mindere resolutie, dan blijft de kwaliteit van uw beeld achter. Dat is jammer, want bijvoorbeeld bij een inbraak helpt een goede resolutie bij het herkennen van de dader. Welke resoluties zijn er allemaal?

4. Schoonmaken van de lens

Ga regelmatig na of de lens van uw camera nog schoon is. Het zou zonde zijn als u uw camerabeelden niet kunt gebruiken wanneer u ze nodig heeft, omdat de lens vuil is. Er zijn camera’s die voorzien zijn van vuilafstotende vensters en bubbels. Een uitkomst in bijvoorbeeld de binnenstad.

5. Dome camera's

Camera’s kunnen mensen zien, maar andersom is dit ook het geval. Iemand die kwaad in de zin heeft, kan zien waar een camera op gericht is en op die manier proberen buiten beeld te blijven of onherkenbaar in beeld te komen. Dome camera’s zijn zwart rondom de lens, zodat bijna niet zichtbaar is waar ze op gericht staan.

6. Gezichtsdetectie

Camera’s zijn tegenwoordig behoorlijk goed in gezichtsherkenning. Zo kunnen ze ook criminelen herkennen. Komt een crimineel na het vergrijp weer in beeld, dan kan de camera hem herkennen en kan direct de politie ingeschakeld worden.

7. Detectie en classificatie

Een moderne camera kan alarm slaan bij criminele gebeurtenissen. Bovendien kunt u ze trainen om bijvoorbeeld voertuigen, personen of vreemde houdingen te herkennen. Het aantal valse meldingen is al laag, maar zal door training voor detectie en classificatie nog lager worden. Wordt er dan toch alarm geslagen? Dan weet u vrijwel zeker dat het mis is.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Opslagcapaciteit

Standaard inbegrepen

De systemen van Securetech worden standaard geleverd met voldoende opslagcapaciteit zodat u de beelden lang genoeg terug kunt kijken. Is de standaard opslag niet voldoende? Kies er dan voor om de opslag te upgraden. U kunt deze opslagruimte uitbreiden tot maximaal 8 TB, zodat u meer ruimte heeft voor opgenomen beelden.

Pakketten tot 4 camera’s worden standaard geleverd met 1000GB (1TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 5 camera’s worden standaard geleverd met 2000GB (2TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 9 camera’s worden standaard geleverd met 4000GB (4TB) harde schijf.

Op basis van 4 Super HD camera’s

1-TB-opslag: Gemiddeld 1 week opname
2-TB-opslag: Gemiddeld 2 weken opname
4-TB-opslag: Gemiddeld 4 weken opname
8-TB-opslag: Gemiddeld 8 weken opname

Wat gebeurt als de harde schijf vol is?

Onze recorders zijn voorzien van een looping-record, dat houdt in dat als de harde schijf vol raakt, de oudste beelden automatisch overschreven worden.

Specificaties Securetech recorder

Een uitgebreid overzicht van het brein van het systeem de NVR recorder.

Beeldkwaliteit

Super HD

De Super HD camera biedt een verbluffende resolutie van 4MP (2560×1440), wat resulteert in scherpe beelden en een nachtzicht van maximaal 20 meter. De beveiligingscamera beschikt over zowel infrarood- als full color nachtzichtmogelijkheden, Dankzij Full Color technologie genereert de camera continu heldere en levendige beelden. Dit wordt bereikt door de aanvullende verlichting van een extra lampje.

2K HD

De 2K HD camera biedt beelden van topkwaliteit met een resolutie van 5MP (2880×1620) en een indrukwekkend nachtzichtbereik van 30 meter, dankzij de geavanceerde Starlight technologie. Bovendien is deze camera uitgerust met A.I. Lite functionaliteit, waardoor het in staat is om personen en voertuigen te herkennen, op te nemen en meldingen te genereren. Dit maakt de camera ideaal voor situaties waarin gedetailleerde beelden en slimme detectiemogelijkheden van belang zijn.

4K Ultra HD

Ontdek de meest krachtigste camera met een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 8MP (3840x2160). Profiteert u van ultieme beeldprestaties, zowel overdag als 's nachts, dankzij geavanceerde Pro IR leds en lichtsensor voor maximaal 50 meter nachtzicht. Deze 4K beveiligingscamera levert haarscherpe details, perfect voor diverse scenario's. Ontdek ook Line Cross Detection en uitgebreide A.I.-mogelijkheden, inclusief herkenning van personen en voertuigen, opnames en directe meldingen. Betreed het hoogste niveau van camerabewaking met onze 4K Ultra HD camera. Voor degenen die streven naar het allerbeste.

Vergelijk alle camera-modellen

Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen onze beveiligingscamera's.

Welke sector?

De juiste sector die bij uw aanvraag past

Ongeacht in welke sector u actief bent, bieden wij passende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Van woningen tot grote bedrijfspanden, onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar, zodat ze perfect passen bij de vereisten van elke situatie.

Hoeveel camera's voor mijn situatie?

1 tot 2 beveiligingscamera('s)

Geschikt voor tussenwoningen: Doorgaans worden één tot twee beveiligingscamera's aanbevolen voor het effectief beveiligen van een gemiddelde tussenwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan zowel de voor- als achterkant van de woning om een volledige dekking te bieden.

3 beveiligingscamera's

Geschikt voor hoekwoningen: Gemiddeld genomen worden er doorgaans drie beveiligingscamera's aanbevolen voor een effectieve beveiliging van een hoekwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van de woning om een uitgebreide dekking te garanderen.

4 tot 6 beveiligingscamera's

Geschikt voor vrijstaande woningen: Voor een optimale beveiliging van vrijstaande woningen worden doorgaans vier tot zes beveiligingscamera's aanbevolen, die strategisch rondom de woning worden geplaatst. Door deze uitgebreide dekking kunt u alle zijdes van de woning effectief in de gaten houden en potentiële beveiligingsrisico's minimaliseren.

7 of meer beveiligingscamera's

Geschikt voor winkels, loodsen, VvE, en bedrijfspanden: Voor effectieve beveiliging van winkels, loodsen en bedrijfspanden worden meestal zes of meer beveiligingscamera's aanbevolen om een uitgebreide dekking te verzekeren. Deze locaties hebben vaak een groot oppervlak dat bewaakt moet worden, waardoor het plaatsen van meerdere camera's essentieel is. Door slimme positionering van de camera's kunt u diverse binnen- en buitenzones monitoren, zoals ingangen, uitgangen, parkeerplaatsen en laad- en loszones.

Meer dan 8 beveiligingscamera's

Onze camera configuratietool kan automatisch berekeningen maken voor maximaal 8 camera's. Laat uw gegevens achter zodat we samen met u een op maat gemaakte offerte kunnen creëren, afgestemd op uw wensen en situatie.