Wat is BLC (Backlight compensation)?

Verlichting kan een cruciale rol spelen in de kwaliteit van camerabeelden. Wanneer een object tegen een heldere achtergrond staat, kan dit leiden tot onderbelichting van het object zelf. BLC, of Backlight Compensation, is een technologie die dit probleem aanpakt. In deze blog duiken we in de werking van BLC en hoe het kan bijdragen aan scherpere en evenwichtig belichte beelden in uw camerabeveiligingssysteem.

Hoe werkt BLC?

BLC, of Backlight Compensation, is een functie die vaak te vinden is in beveiligingscamera’s om de belichting van een object te verbeteren wanneer het tegen een felle achtergrondlichtbron staat, zoals een raam of de zon.

Wanneer een camera gericht is op een object met een felle lichtbron erachter, kan het object zelf donker en onderbelicht lijken. BLC werkt door de hele scène te analyseren en vervolgens het belichtingsniveau van het object te verhogen zonder de achtergrond te veel te beïnvloeden. Hierdoor blijft het object in focus en duidelijk zichtbaar.

De camera doet dit door het beeld in verschillende zones te verdelen en de belichting in elke zone te meten. Vervolgens past de camera de belichting aan in de zones waar het object zich bevindt, en vermindert of behoudt de belichting in de zones met de felle achtergrondlichtbron. Dit resulteert in een evenwichtiger en duidelijker beeld waarin het object goed is belicht, ondanks de uitdagende lichtomstandigheden.

Het gebruik van BLC kan essentieel zijn in bepaalde beveiligingstoepassingen waar een duidelijk beeld van objecten, personen of voertuigen noodzakelijk is, ongeacht de belichting in de omgeving.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.