Wat is DWDR (Digital Wide Dynamic Range)?

Digital Wide Dynamic Range (DWDR) speelt een cruciale rol in moderne camerabeveiliging. Het helpt bij het omgaan met situaties waarin er sterk variërende lichtomstandigheden zijn. Maar wat betekent dit precies, en hoe functioneert het in de praktijk? In deze blog duiken we in de technologie achter DWDR en leggen we uit waarom het zo belangrijk is in de wereld van beveiligingscamera’s. Lees verder om meer te weten te komen over deze innovatieve functie en hoe het de beeldkwaliteit kan verbeteren.

Hoe werkt DWDR?

Digital Wide Dynamic Range (DWDR) werkt door verschillende belichtingstechnieken toe te passen op een beeld om het contrast en de helderheid van dat beeld te optimaliseren. Het is vooral nuttig in situaties met sterk variërende lichtomstandigheden, zoals tegenlicht of schaduwrijke gebieden.

In de kern neemt DWDR een afbeelding en splitst deze in verschillende delen, gebaseerd op belichting. De donkere delen van het beeld worden lichter gemaakt, terwijl de te lichte delen worden gedimd. Vervolgens combineert het systeem deze delen om een gebalanceerd en helder beeld te creëren.

DWDR past dit proces toe zonder meerdere belichtingen van dezelfde scène te vereisen, zoals bij traditionele WDR. Hierdoor kan het snel en efficiënt werken, zelfs in real-time situaties, waardoor het een waardevolle tool is voor camerabeveiliging, waar heldere en duidelijke beelden essentieel zijn.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.