Wat is WDR (Wide Dynamic Range)?

WDR staat voor ‘Wide Dynamic Range’. Deze term wordt in de camerabewakingsindustrie gebruikt om te verwijzen naar beeldkwaliteit met een hoog dynamisch bereik. Dit betekent dat een bewakingscamera lichte én donkere omstandigheden beter kan verwerken en de kwaliteit van het stilstaande beeld verbetert.

Voorbeeld van het effect van WDR

Indien de bewakingscamera voorzien is van een goede WDR (Wide Dynamic Range) filter, betekent dit dat de camera op een felle, zonnige dag het contrast tussen licht en schaduw beter kan verwerken. In dit geval hebben we het over een breed dynamisch bereik. Bij een bewolkte dag, waar schaduwen nauwelijks te zien zijn, spreken we over een laag dynamisch bereik.

Hoe werkt WDR precies en waar wordt het voor gebruikt?

WDR combineert verschillende belichtingstijden om een beeld samen te stellen dat zowel de lichte als de donkere delen van een scène duidelijk weergeeft. Het maakt gebruik van verschillende belichtingen en combineert ze om een evenwichtig beeld te creëren. WDR is met name nuttig in omgevingen met variabele lichtomstandigheden, zoals bij ingangen, waar fel zonlicht buiten en schaduw binnen gecombineerd kunnen worden.

Verschillende types WDR. Wat zijn de voor- en nadelen?

Er zijn verschillende technologieën die onder de paraplu van WDR vallen, zoals digitale WDR (DWDR) en echte WDR. De verschillende methoden kunnen variëren in effectiviteit en prijs. Hoewel WDR kan helpen om betere beelden te krijgen in uitdagende lichtomstandigheden, kan het soms duurder zijn of meer geavanceerde configuratie vereisen. Het begrijpen van de specifieke behoeften van een locatie kan helpen bij het kiezen van de juiste WDR-oplossing. Wat is DWDR?

Is WDR hetzelfde als HDR?

WDR (Wide Dynamic Range) en HDR (High Dynamic Range) lijken op elkaar omdat ze beide het dynamische bereik van een beeld verbeteren, maar ze zijn niet hetzelfde. WDR wordt voornamelijk gebruikt in beveiligingscamera’s om lichte en donkere gebieden in één scène te balanceren. HDR wordt vaker toegepast in fotografie en televisies, en verbetert het contrast en de kleur. Hoewel ze vergelijkbare doelen hebben, verschillen ze in toepassing en methode.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging met WDR

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.