Wat is HLC (High Light Compensation)?

In de wereld van camerabewaking is technologie constant in beweging. Een van de innovaties die in de afgelopen jaren op de voorgrond is getreden, is High Light Compensation (HLC). Maar wat is HLC precies, en waarom is het zo belangrijk voor moderne beveiligingscamera’s? In deze blog duiken we in de techniek achter HLC, onderzoeken we de voordelen, en leggen we uit hoe het uw camerabeelden kan optimaliseren.

Hoe werkt HLC?

High Light Compensation (HLC) is een functie in beveiligingscamera’s die overbelichting tegengaat. Overbelichting kan optreden wanneer felle lichtbronnen, zoals koplampen van auto’s, direct in de camera schijnen, waardoor het beeld wazig wordt.

HLC werkt door de intensiteit van deze felle lichtbronnen in het beeld te detecteren en te verminderen. Het richt zich specifiek op de gebieden die overbelicht zijn en verlaagt de helderheid ervan. Hierdoor blijft het omringende beeld zichtbaar, en worden details behouden die anders verloren zouden gaan door de verblinding van het felle licht.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.