Wat is IR-cut in camerabeveiliging?

Ooit gehoord van IR-cut in camerabeveiliging, maar weet u niet precies wat het betekent of hoe het werkt? In deze blog duiken we in de wereld van IR-cut, een cruciaal element in veel moderne beveiligingscamera’s. Deze technologie helpt om de beeldkwaliteit te verbeteren door ongewenste infraroodlichtstralen te filteren. Lees verder om te begrijpen hoe IR-cut uw beveiligingssysteem kan versterken en de visuele ervaring kan verfijnen.

Hoe werkt IR-cut?

IR-cut, of Infrared Cut-off Filter, is een technologie die wordt gebruikt in veel beveiligingscamera’s om de beeldkwaliteit te verbeteren. Het werkt als volgt:

Infraroodlicht Filtering:

Overdag kan infraroodlicht interfereren met de kleurwaarneming van de camera, wat resulteert in een vertekend of verbleekt beeld. De IR-cut filter blokkeert deze ongewenste infraroodstralen, waardoor de camera overdag natuurlijke en nauwkeurige kleuren kan vastleggen.

Schakelen tussen Dag en Nacht:

In veel camera’s werkt de IR-cut filter automatisch en schakelt hij zichzelf uit in situaties met weinig licht, zoals ‘s nachts. Dit stelt de camera in staat om het beschikbare infraroodlicht te gebruiken om beelden in het donker vast te leggen, een functie die vooral nuttig is in nachtzichtmodus.

Integratie met Andere Technologieën:

De IR-cut filter werkt vaak samen met andere technologieën in de camera, zoals automatische witbalans en belichtingscompensatie, om ervoor te zorgen dat de beelden onder verschillende lichtomstandigheden optimaal zijn. Lees meer over automatische wit-balans.

Kortom, de IR-cut technologie in camerabeveiliging zorgt voor heldere, natuurlijke kleuren overdag en maakt effectief nachtzicht mogelijk door ongewenst infraroodlicht te blokkeren of toe te staan, afhankelijk van de lichtomstandigheden.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.