Beveiligingscamera kopen, waar moet u op letten?

Wilt u een beveiligingscamera kopen? Dan is de eerste vraag: welk type of welke soort camera zoekt u? Er zijn namelijk verschillende soorten beveiligingscamera’s te koop. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een IP-camera, omdat de videobeelden van deze camera’s direct via een app op een mobiele telefoon, tablet, computer of laptop te bekijken zijn. Daarnaast is het mogelijk de beelden direct door te sturen naar bijvoorbeeld een alarmcentrale. Een ander voordeel van de IP-camera is dat u de beelden direct kunt opslaan en gebruik kunt maken van verschillende detectietechnieken, zoals het instellen van de camera op beweging of lichaamstemperatuur.

Waar let u op bij het kopen van een beveiligingscamera?

Nadat u het type beveiligingscamera heeft gekozen, zijn er nog enkele belangrijke overwegingen. Er zijn verschillen tussen camera’s en leveranciers, en u moet rekening houden met aspecten zoals beeldkwaliteit, zowel overdag als ‘s nachts, veiligheid, privacy, en hoe lang de beelden bewaard moeten worden. Hieronder gaan we verder in op deze cruciale punten bij het kopen van een beveiligingscamera. Weet u nog niet welke type beveiligingscamera?

De beeldkwaliteit van de camera

Zo is het belangrijk dat de beeldkwaliteit van de beveiligingscamera goed is. U moet scherp beeld hebben om eventuele daders te kunnen herkennen. Hoe vaak ziet u niet camerabeelden die blokkerig zijn door te weinig pixels? Ga daarom voor een camera met de beste beeldkwaliteit om te voorkomen dat de beelden onbruikbaar zijn wanneer ze nodig zijn. Welke beeldkwaliteit zijn er?

Veiligheid en privacy van de beveiligingscamera

Een ander belangrijk punt is veiligheid en privacy. Hoe vaak gebeurt het niet dat beelden van camera’s gehackt worden en anderen ongewenst meekijken? Als u de camera in huis hebt hangen, wilt u niet dat iedereen mee kan kijken en uw beelden misschien voor hele andere doeleinden gaat gebruiken. IP-camera’s moeten aan een app gekoppeld worden zodat u de beelden in real-time kunt bekijken. Bekijk goed welke app dit is en welke toestemmingen deze app vraagt. Heeft de app echt alle contacten die in uw telefoon staan nodig? En wat doet de app met de gegevens van uw telefoon? Worden deze naar derden gestuurd, en zo ja, naar wie? En als u geen toestemming geeft, werkt de app dan nog wel? Het is belangrijk om hier goed naar te kijken.

Waar- en hoe worden de beelden opgeslagen?

Een ander punt is de data-opslag. IP-camera’s zetten videobeelden om in data, en deze data wordt opgeslagen. Maar op welke manier wordt dit gedaan? De data kan op een recorder opgeslagen worden, waardoor u de beelden direct op een centraal punt heeft. Er zijn diverse recorders beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Bedenk dus goed hoe lang de beelden beschikbaar dienen te blijven om terug te kijken. Meer weten over NVR (Network Video Recorders)?

Veiligheid op maat. Uw gids voor het kiezen van de beste beveiligingscamera

De hierboven genoemde punten zijn de belangrijkste factoren waarop u moet letten als u een beveiligingscamera koopt. Uiteraard zijn er nog meer aspecten waarnaar u als consument kunt kijken. Zo zijn er camera’s in verschillende prijsklassen, geschikt voor ieder budget, en het installatieproces is ook een belangrijk aandachtspunt.

Het installeren van de nieuwste IP-beveiligingscamera’s is vaak heel makkelijk; een kwestie van de app downloaden, en de app leidt u door het installatieproces. Maar er zijn ook camera’s waar de installatie ingewikkelder is, zoals het aanpassen van de instellingen van uw router. Als u niet handig bent met technologie, is het verstandig om naar de wijze van installatie te kijken. Uiteraard kunnen onze experts u daarbij helpen.

Ten slotte zijn de functies van de camera belangrijk. Wilt u een camera die op beweging reageert, of misschien een camera die thermische beelden kan verwerken? Zoals u merkt, is de keuze van een beveiligingscamera niet zo snel gemaakt! Heeft u vragen over de aanschaf van een beveiligingscamera? Neem contact op met onze experts via chat, telefoon of mail. We helpen u graag verder met het maken van de keuze.

Hulp nodig bij het maken van een keuze? Laat het ons weten; onze klantenservice helpt u geheel vrijblijvend.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Opslagcapaciteit

Standaard inbegrepen

De systemen van Securetech worden standaard geleverd met voldoende opslagcapaciteit zodat u de beelden lang genoeg terug kunt kijken. Is de standaard opslag niet voldoende? Kies er dan voor om de opslag te upgraden. U kunt deze opslagruimte uitbreiden tot maximaal 8 TB, zodat u meer ruimte heeft voor opgenomen beelden.

Pakketten tot 4 camera’s worden standaard geleverd met 1000GB (1TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 5 camera’s worden standaard geleverd met 2000GB (2TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 9 camera’s worden standaard geleverd met 4000GB (4TB) harde schijf.

Op basis van 4 Super HD camera’s

1-TB-opslag: Gemiddeld 1 week opname
2-TB-opslag: Gemiddeld 2 weken opname
4-TB-opslag: Gemiddeld 4 weken opname
8-TB-opslag: Gemiddeld 8 weken opname

Wat gebeurt als de harde schijf vol is?

Onze recorders zijn voorzien van een looping-record, dat houdt in dat als de harde schijf vol raakt, de oudste beelden automatisch overschreven worden.

Specificaties Securetech recorder

Een uitgebreid overzicht van het brein van het systeem de NVR recorder.

Beeldkwaliteit

Super HD

De Super HD camera biedt een verbluffende resolutie van 4MP (2560×1440), wat resulteert in scherpe beelden en een nachtzicht van maximaal 20 meter. De beveiligingscamera beschikt over zowel infrarood- als full color nachtzichtmogelijkheden, Dankzij Full Color technologie genereert de camera continu heldere en levendige beelden. Dit wordt bereikt door de aanvullende verlichting van een extra lampje.

2K HD

De 2K HD camera biedt beelden van topkwaliteit met een resolutie van 5MP (2880×1620) en een indrukwekkend nachtzichtbereik van 30 meter, dankzij de geavanceerde Starlight technologie. Bovendien is deze camera uitgerust met A.I. Lite functionaliteit, waardoor het in staat is om personen en voertuigen te herkennen, op te nemen en meldingen te genereren. Dit maakt de camera ideaal voor situaties waarin gedetailleerde beelden en slimme detectiemogelijkheden van belang zijn.

4K Ultra HD

Ontdek de meest krachtigste camera met een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 8MP (3840x2160). Profiteert u van ultieme beeldprestaties, zowel overdag als 's nachts, dankzij geavanceerde Pro IR leds en lichtsensor voor maximaal 50 meter nachtzicht. Deze 4K beveiligingscamera levert haarscherpe details, perfect voor diverse scenario's. Ontdek ook Line Cross Detection en uitgebreide A.I.-mogelijkheden, inclusief herkenning van personen en voertuigen, opnames en directe meldingen. Betreed het hoogste niveau van camerabewaking met onze 4K Ultra HD camera. Voor degenen die streven naar het allerbeste.

Vergelijk alle camera-modellen

Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen onze beveiligingscamera's.

Welke sector?

De juiste sector die bij uw aanvraag past

Ongeacht in welke sector u actief bent, bieden wij passende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Van woningen tot grote bedrijfspanden, onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar, zodat ze perfect passen bij de vereisten van elke situatie.

Hoeveel camera's voor mijn situatie?

1 tot 2 beveiligingscamera('s)

Geschikt voor tussenwoningen: Doorgaans worden één tot twee beveiligingscamera's aanbevolen voor het effectief beveiligen van een gemiddelde tussenwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan zowel de voor- als achterkant van de woning om een volledige dekking te bieden.

3 beveiligingscamera's

Geschikt voor hoekwoningen: Gemiddeld genomen worden er doorgaans drie beveiligingscamera's aanbevolen voor een effectieve beveiliging van een hoekwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van de woning om een uitgebreide dekking te garanderen.

4 tot 6 beveiligingscamera's

Geschikt voor vrijstaande woningen: Voor een optimale beveiliging van vrijstaande woningen worden doorgaans vier tot zes beveiligingscamera's aanbevolen, die strategisch rondom de woning worden geplaatst. Door deze uitgebreide dekking kunt u alle zijdes van de woning effectief in de gaten houden en potentiële beveiligingsrisico's minimaliseren.

7 of meer beveiligingscamera's

Geschikt voor winkels, loodsen, VvE, en bedrijfspanden: Voor effectieve beveiliging van winkels, loodsen en bedrijfspanden worden meestal zes of meer beveiligingscamera's aanbevolen om een uitgebreide dekking te verzekeren. Deze locaties hebben vaak een groot oppervlak dat bewaakt moet worden, waardoor het plaatsen van meerdere camera's essentieel is. Door slimme positionering van de camera's kunt u diverse binnen- en buitenzones monitoren, zoals ingangen, uitgangen, parkeerplaatsen en laad- en loszones.

Meer dan 8 beveiligingscamera's

Onze camera configuratietool kan automatisch berekeningen maken voor maximaal 8 camera's. Laat uw gegevens achter zodat we samen met u een op maat gemaakte offerte kunnen creëren, afgestemd op uw wensen en situatie.