Wat is H.265?

Wilt u meer weten over de technologie achter moderne camerabeveiliging? In deze blog duiken we in de wereld van H.265, een geavanceerde compressietechnologie die een belangrijke rol speelt in de huidige beveiligingscamera’s. We leggen uit wat H.265 precies is en hoe het functioneert, zonder in te gaan op technische details. Het is een fascinerend onderwerp dat iedereen die geïnteresseerd is in videobeveiliging zal aanspreken. Lees verder en ontdek wat H.265 kan betekenen voor de wereld van de videocompressie.

Hoe werkt H.265 en H.265+?

H.265 (ook bekend als High Efficiency Video Coding of HEVC) en de verbeterde versie H.265+ zijn geavanceerde videocompressietechnologieën die specifiek zijn ontworpen om de bestandsgrootte van videobeelden te verminderen. Ze spelen een cruciale rol in de camerabeveiliging door het mogelijk te maken dat meer gegevens efficiënt worden opgeslagen of over een netwerk worden verzonden.

Hoe het werkt:

H.265 en H.265+ werken door het analyseren van de videobeelden en het identificeren van delen die kunnen worden gecomprimeerd zonder aanzienlijk kwaliteitsverlies. De technologie breekt de video op in blokken en beschrijft deze blokken met minder data dan de oorspronkelijke video. Zo wordt dezelfde beeldkwaliteit behouden met minder ruimte.

Compressieverhouding:

Met H.265 kunnen videobestanden tot 50% kleiner worden gemaakt vergeleken met eerdere compressiestandaarden zoals H.264. H.265+ gaat nog een stap verder en kan de bestandsgrootte met wel 80% verminderen, afhankelijk van de specifieke instellingen en de aard van de video. Lees ook meer over H.264.

Toepassing in Camerabeveiliging:

Deze compressietechnologieën zijn ideaal voor beveiligingscamera’s, omdat ze een hoge videokwaliteit mogelijk maken zonder een overmatige belasting van opslag of netwerkbronnen. Door de kleinere bestandsgroottes kunnen meer videobeelden worden opgeslagen, en de efficiëntere streaming maakt real-time monitoring soepeler.

H.265 vs. H.265+:

Terwijl H.265 al een significante verbetering is ten opzichte van eerdere standaarden, biedt H.265+ nog meer efficiëntie, vooral in situaties waarin de beweging in de video beperkt is. De “+” in H.265+ duidt op extra optimalisaties, zoals een intelligente analyse van de scene, die de compressie nog verder kan verbeteren.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.