NVR (Network Video Recorder)

Een NVR, oftewel “Netwerk Video Recorder,” is een gespecialiseerde computer die in de meeste gevallen draait op aangepaste Linux-software. Deze software maakt het mogelijk om beelden in digitaal formaat op te slaan op verschillende soorten opslagmedia, zoals een harde schijf, USB-stick, SD-kaart of een ander massaopslagapparaat.

H.265 of H.264, wat houdt dat in?

In de meeste gevallen zijn opnamerecorders voorzien van compressieformaten zoals H.264 of H.265. Door het gebruik van deze compressiemethodes worden bestanden kleiner gemaakt, waardoor de camera’s tot wel 50% minder bandbreedte verbruiken. De voordelen hiervan zijn dat u beelden in hogere kwaliteit, zoals 1080p, Full HD, of 4K Ultra HD, kunt streamen. Bovendien kunt u, met een gemiddelde opslagcapaciteit, beelden langer terugkijken.

Live meekijken door P2P verbinding

P2P staat voor peer-to-peer, een netwerkprotocol dat wordt gebruikt om computers of apparaten met elkaar te laten verbinden. In dit netwerk zijn apparaten of computers gelijkwaardig, dus er is geen port-configuratie nodig. Netwerk Video Recorders (NVR’s) zijn vaak voorzien van een P2P-netwerk, en elke recorder heeft een uniek serienummer dat veilig op een server is opgeslagen. Dankzij dit nummer kunt u eenvoudig uw beelden koppelen aan uw apparaten, zoals uw smartphone, tablet of computers.

Zijn alle NVR's voorzien van PoE?

Power over Ethernet (PoE) wordt vaak gebruikt bij NVR’s om zowel stroom als data over een ethernetkabel te leveren, waardoor externe apparaten zoals PoE-switches overbodig worden. Echter, het is niet vanzelfsprekend dat alle NVR’s voorzien zijn van PoE. Bij de keuze voor een NVR is het dus belangrijk om de specificaties te controleren om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan uw behoeften, met name als u PoE wilt gebruiken voor uw beveiligingscamera’s.

Verschil tussen een NVR en DVR, waarom kiezen voor een NVR?

NVR Recorder
Een NVR (Netwerk Video Recorder) verschilt van een DVR (Digital Video Recorder) in de manier waarop de data wordt overgedragen. Bij een NVR wordt er gebruik gemaakt van de ethernetkabel, wat het mogelijk maakt een grotere data-overdracht te realiseren. Dit leidt tot een betere beeldkwaliteit en maakt het eenvoudiger om een grote infrastructuur op te zetten.

DVR Recorder
Een DVR recorder maakt daarentegen gebruik van coaxiale bekabeling (RG59). Hoewel het mogelijk is om omvormers zoals video over UTP baluns te gebruiken om bijvoorbeeld analoge camera’s over ethernetkabel te laten werken, maakt de inzet van deze externe apparaten het systeem potentieel storingsgevoeliger. Hierin ligt het voornaamste verschil met een NVR, en het is een overweging die men moet maken bij het kiezen van het juiste systeem voor de specifieke behoeften.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.