Wat is een DVR (Digital Video Recorder)?

In de wereld van camerabeveiliging speelt de Digital Video Recorder (DVR) een cruciale rol. Maar wat is een DVR precies, en hoe draagt het bij aan uw beveiliging? In deze blog duiken we in de technologie achter DVR, hoe het functioneert en hoe het kan worden geïntegreerd in uw beveiligingssysteem. Of u nu een professional bent of iemand die overweegt een beveiligingssysteem aan te schaffen, dit artikel zal u inzicht geven in deze essentiële technologie.

Welke aansluiting heeft een DVR?

Een DVR (Digital Video Recorder) maakt primair gebruik van BNC-connectoren, specifiek de RG59-kabeltype, voor het aansluiten en communiceren met analoge beveiligingscamera’s. Deze coaxiale aansluiting is de standaard in veel traditionele beveiligingssystemen.

Hoe werkt een DVR en wat is het verschil met een NVR?

Een DVR (Digital Video Recorder) en NVR (Network Video Recorder) zijn beide opnameapparaten gebruikt in beveiligingssystemen, maar ze functioneren anders.

Een DVR is verbonden met analoge camera’s via coaxiale kabels (zoals RG59) en zet de analoge signalen om in digitaal formaat om ze op te slaan. Hierdoor wordt het beeldmateriaal centraal op één apparaat bewaard en beheerd.

Een NVR daarentegen werkt met IP-camera’s (Internet Protocol) die al digitale signalen verzenden. NVR’s ontvangen de beelden rechtstreeks via het netwerk en hebben dus geen specifieke kabels nodig om de beelden te converteren. Dit kan zorgen voor betere beeldkwaliteit en flexibiliteit in de installatie. Lees meer over NVR (Network Video Recorders).

Het belangrijkste verschil ligt dus in de soort camera’s waarmee ze werken (analoog vs. digitaal) en de wijze van aansluiting en verwerking van de videobeelden. Wat is het verschil tussen IP en analoog.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.