Wat is HDCVI, TVI, AHD of CVBS?

In de wereld van camerabewaking komen termen als HDCVI, TVI, AHD en CVBS vaak voor. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op de belangrijkste eigenschappen en technologieën achter elk van deze systemen.

HDCVI (High Definition Composite Video Interface)

Dit is een technologie ontwikkeld door Dahua Technology, bedoeld om high-definition video te verzenden over lange afstanden via coaxiale of twisted-pair kabels. HDCVI ondersteunt zowel analoge als digitale videoformaten en biedt doorgaans een hoge beeldkwaliteit zonder significante vertraging.

TVI (Transport Video Interface)

Ontwikkeld door Hikvision, TVI is een high-definition transportprotocol dat high-definition video kan verzenden over coaxiale kabels. Het is vergelijkbaar met HDCVI, maar de twee zijn niet direct compatibel met elkaar. TVI is specifiek ontworpen om eenvoudige upgrades van bestaande analoge systemen naar high-definition systemen mogelijk te maken.

Op zoek naar een bewakingscamera?

Bent u nou op zoek naar een HDCVI, TVI, AHD of CVBS bewakingscamera voor uw DVR recorder?

Vraag dan een offerte op maat aan en wij zorgen voor een passend voorstel.

AHD (Analog High Definition)

HD is een andere technologie die high-definition video-overdracht via coaxiale kabels mogelijk maakt. Ontwikkeld door Nextchip, een Koreaans bedrijf, is AHD bedoeld om een kosteneffectieve manier te bieden om bestaande analoge bewakingssystemen te upgraden.

CVBS (Composite Video Blanking and Sync)

Dit is een analoge videostandaard die al vele jaren bestaat. CVBS verzendt video-informatie als een enkel signaal over een coaxiale kabel, waardoor het minder complex is maar ook lagere beeldkwaliteit biedt in vergelijking met de nieuwere technologieën zoals HDCVI, TVI en AHD.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.