Wat is het verschil tussen NTSC en PAL?

Heeft u zich ooit afgevraagd wat de verschillen zijn tussen NTSC en PAL? Deze twee videosystemen worden wereldwijd gebruikt, maar zijn niet hetzelfde. In deze blog leggen we de belangrijkste verschillen aan u uit, puur voor uw informatie.

Wat is PAL?

PAL staat voor “Phase Alternating Line.” Dit is een systeem dat vooral wordt gebruikt voor het uitzenden van televisiesignalen. Het is ontwikkeld in Duitsland en is populair in veel landen van Europa, Azië en Afrika. PAL is een van de meest gebruikte manieren om televisie te kijken en verschilt in een aantal technische zaken, zoals de snelheid van het beeld en de resolutie, wat de kwaliteit en het gebruik ervan beïnvloedt.

Wat is NTSC?

NTSC staat voor “National Television System Committee.” Dit is een standaard voor kleurentelevisie die voornamelijk wordt gebruikt in Noord-Amerika, sommige delen van Zuid-Amerika, Japan en enkele andere landen. Het NTSC-systeem werd ontwikkeld in de Verenigde Staten en was een van de eerste systemen die kleur in de televisie-uitzendingen introduceerde. Net als PAL heeft NTSC zijn eigen unieke set technische kenmerken, zoals beeldsnelheid en resolutie, die invloed hebben op de kwaliteit en de compatibiliteit van de uitzending.

Wat zijn de verschillen?

Het bestaan van meerdere videosystemen zoals NTSC en PAL is grotendeels historisch bepaald en geëvolueerd op basis van technische normen die werden vastgesteld in verschillende delen van de wereld. Oorspronkelijk waren deze systemen niet bedoeld om wereldwijd compatibel te zijn; ze werden ontwikkeld om te voldoen aan specifieke technische en commerciële behoeften van hun respectievelijke regio’s.

Grote verschillen tussen NTSC en PAL:

Beeldsnelheid
NTSC gebruikt een beeldsnelheid van 29.97 frames per seconde, terwijl PAL een beeldsnelheid heeft van 25 frames per seconde.

Resolutie
PAL heeft over het algemeen een iets hogere resolutie in vergelijking met NTSC. Dit resulteert doorgaans in een betere beeldkwaliteit voor PAL-systemen.

Kleurcodering
De manier waarop kleurinformatie wordt verwerkt, verschilt ook tussen de twee systemen, wat kan leiden tot kleine verschillen in kleurweergave.

Regio’s
NTSC wordt voornamelijk gebruikt in Noord-Amerika, sommige delen van Zuid-Amerika, Japan en enkele andere landen. PAL wordt voornamelijk gebruikt in Europese landen, delen van Azië, Afrika en Australië.

Elektrische normen
PAL en NTSC zijn afgestemd op de verschillende elektrische stroomnormen (50 Hz voor PAL en 60 Hz voor NTSC), die in verschillende delen van de wereld worden gebruikt.

Compatibiliteit
Vanwege deze verschillen zijn NTSC en PAL niet direct compatibel met elkaar. Speciale converters zijn vaak nodig om signalen van het ene systeem naar het andere om te zetten.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Opslagcapaciteit

Standaard inbegrepen

De systemen van Securetech worden standaard geleverd met voldoende opslagcapaciteit zodat u de beelden lang genoeg terug kunt kijken. Is de standaard opslag niet voldoende? Kies er dan voor om de opslag te upgraden. U kunt deze opslagruimte uitbreiden tot maximaal 8 TB, zodat u meer ruimte heeft voor opgenomen beelden.

Pakketten tot 4 camera’s worden standaard geleverd met 1000GB (1TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 5 camera’s worden standaard geleverd met 2000GB (2TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 9 camera’s worden standaard geleverd met 4000GB (4TB) harde schijf.

Op basis van 4 Super HD camera’s

1-TB-opslag: Gemiddeld 1 week opname
2-TB-opslag: Gemiddeld 2 weken opname
4-TB-opslag: Gemiddeld 4 weken opname
8-TB-opslag: Gemiddeld 8 weken opname

Wat gebeurt als de harde schijf vol is?

Onze recorders zijn voorzien van een looping-record, dat houdt in dat als de harde schijf vol raakt, de oudste beelden automatisch overschreven worden.

Specificaties Securetech recorder

Een uitgebreid overzicht van het brein van het systeem de NVR recorder.

Beeldkwaliteit

Super HD

De Super HD camera biedt een verbluffende resolutie van 4MP (2560×1440), wat resulteert in scherpe beelden en een nachtzicht van maximaal 20 meter. De beveiligingscamera beschikt over zowel infrarood- als full color nachtzichtmogelijkheden, Dankzij Full Color technologie genereert de camera continu heldere en levendige beelden. Dit wordt bereikt door de aanvullende verlichting van een extra lampje.

2K HD

De 2K HD camera biedt beelden van topkwaliteit met een resolutie van 5MP (2880×1620) en een indrukwekkend nachtzichtbereik van 30 meter, dankzij de geavanceerde Starlight technologie. Bovendien is deze camera uitgerust met A.I. Lite functionaliteit, waardoor het in staat is om personen en voertuigen te herkennen, op te nemen en meldingen te genereren. Dit maakt de camera ideaal voor situaties waarin gedetailleerde beelden en slimme detectiemogelijkheden van belang zijn.

4K Ultra HD

Ontdek de meest krachtigste camera met een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 8MP (3840x2160). Profiteert u van ultieme beeldprestaties, zowel overdag als 's nachts, dankzij geavanceerde Pro IR leds en lichtsensor voor maximaal 50 meter nachtzicht. Deze 4K beveiligingscamera levert haarscherpe details, perfect voor diverse scenario's. Ontdek ook Line Cross Detection en uitgebreide A.I.-mogelijkheden, inclusief herkenning van personen en voertuigen, opnames en directe meldingen. Betreed het hoogste niveau van camerabewaking met onze 4K Ultra HD camera. Voor degenen die streven naar het allerbeste.

Vergelijk alle camera-modellen

Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen onze beveiligingscamera's.

Welke sector?

De juiste sector die bij uw aanvraag past

Ongeacht in welke sector u actief bent, bieden wij passende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Van woningen tot grote bedrijfspanden, onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar, zodat ze perfect passen bij de vereisten van elke situatie.

Hoeveel camera's voor mijn situatie?

1 tot 2 beveiligingscamera('s)

Geschikt voor tussenwoningen: Doorgaans worden één tot twee beveiligingscamera's aanbevolen voor het effectief beveiligen van een gemiddelde tussenwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan zowel de voor- als achterkant van de woning om een volledige dekking te bieden.

3 beveiligingscamera's

Geschikt voor hoekwoningen: Gemiddeld genomen worden er doorgaans drie beveiligingscamera's aanbevolen voor een effectieve beveiliging van een hoekwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van de woning om een uitgebreide dekking te garanderen.

4 tot 6 beveiligingscamera's

Geschikt voor vrijstaande woningen: Voor een optimale beveiliging van vrijstaande woningen worden doorgaans vier tot zes beveiligingscamera's aanbevolen, die strategisch rondom de woning worden geplaatst. Door deze uitgebreide dekking kunt u alle zijdes van de woning effectief in de gaten houden en potentiële beveiligingsrisico's minimaliseren.

7 of meer beveiligingscamera's

Geschikt voor winkels, loodsen, VvE, en bedrijfspanden: Voor effectieve beveiliging van winkels, loodsen en bedrijfspanden worden meestal zes of meer beveiligingscamera's aanbevolen om een uitgebreide dekking te verzekeren. Deze locaties hebben vaak een groot oppervlak dat bewaakt moet worden, waardoor het plaatsen van meerdere camera's essentieel is. Door slimme positionering van de camera's kunt u diverse binnen- en buitenzones monitoren, zoals ingangen, uitgangen, parkeerplaatsen en laad- en loszones.

Meer dan 8 beveiligingscamera's

Onze camera configuratietool kan automatisch berekeningen maken voor maximaal 8 camera's. Laat uw gegevens achter zodat we samen met u een op maat gemaakte offerte kunnen creëren, afgestemd op uw wensen en situatie.