Wat is H.264?

H.264 compressie is een essentieel onderdeel van moderne videobeveiliging. Maar wat betekent het precies, en hoe werkt het? Deze compressietechniek speelt een cruciale rol in het effectief en efficiënt overbrengen van videogegevens. In deze blog duiken we in de technische details van H.264 en leggen we uit hoe het de kwaliteit van de video behoudt terwijl het de bandbreedte minimaliseert. Lees verder om te begrijpen hoe deze technologie uw beveiligingssysteem kan verbeteren.

Hoe werkt H.264?

H.264, ook bekend als MPEG-4 Part 10 of AVC, is een videocompressiestandaard die veel wordt gebruikt in beveiligingstoepassingen. Het werkt door redundantie en overbodige informatie in videobeelden te verwijderen om de bestandsgrootte te verkleinen. Dit gebeurt door het analyseren van opeenvolgende frames om overlappende informatie te vinden, en vervolgens deze overlappende informatie te comprimeren.

De verschillen tussen voorspelde en werkelijke frames worden dan omgezet in een vorm die gemakkelijker te comprimeren is, de precisie wordt verminderd voor verdere compressie, en uiteindelijk worden de gegevens efficiënt gecodeerd. H.264 biedt een hoge videokwaliteit, zelfs bij lage bitrates, waardoor het een ideale keuze is voor het opslaan en streamen van videobeelden in beveiligingssystemen.

Hoeveel comprimeert H.264?

Afhankelijk van de instellingen en het soort video kan de compressie tot 50% van de oorspronkelijke grootte zijn, soms zelfs meer. Het is belangrijk op te merken dat de mate van compressie afhankelijk is van veel factoren, zoals de kwaliteit van de oorspronkelijke video, de gewenste kwaliteit van de gecomprimeerde video, de complexiteit van de video-inhoud en de gebruikte instellingen voor de compressie. Dus, hoewel 50% een algemene schatting kan zijn, kan het werkelijke compressiepercentage in specifieke situaties variëren.

 

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.