Wat is PoE (Power over Ethernet)?

Power over Ethernet (PoE) is een innovatieve technologie die zowel data als elektrische stroom overbrengt via een enkele Ethernet-kabel. Dit maakt het mogelijk om apparaten zoals beveiligingscamera’s, telefoons en netwerkswitches te voeden zonder dat er een afzonderlijke stroomkabel nodig is. In deze blog duiken we in de wereld van PoE, verkennen we hoe het werkt en bespreken we de vele voordelen die het kan bieden. Lees verder om meer te ontdekken over deze veelzijdige technologie.

Hoe werkt PoE?

Power over Ethernet, of PoE, is een technologie die veel wordt gebruikt in de wereld van beveiligingscamera’s. Het combineert de overdracht van elektrische stroom en data in één enkele Ethernet-kabel, waardoor de noodzaak van afzonderlijke stroomkabels wordt geëlimineerd.

In een typische beveiligingstoepassing wordt de stroom geleverd door een PoE-compatibele switch of injector die is verbonden met de Ethernet-kabel. Deze kabel strekt zich vervolgens uit naar de beveiligingscamera, waarbij de stroom en data samen worden overgedragen. Hierdoor kunnen beveiligingscamera’s overal worden geïnstalleerd waar een Ethernet-kabel kan reiken, zonder zorgen over de nabijheid van een stopcontact.

PoE is vooral handig in beveiligingssystemen waar meerdere camera’s geïnstalleerd moeten worden, zoals in grote bedrijfsomgevingen of buitenlocaties. Het stelt bedrijven in staat om flexibele en kosteneffectieve oplossingen te creëren, aangezien het vereenvoudigen van de bekabeling vaak de installatiekosten verlaagt.

Daarnaast beheert PoE de stroomvoorziening op een intelligente manier, leverend precies de juiste hoeveelheid energie die elk apparaat nodig heeft. Dit draagt niet alleen bij aan energiebesparing, maar ook aan de algehele efficiëntie van het beveiligingssysteem.

Binnen de context van beveiligingscamera’s heeft PoE de manier waarop deze systemen worden ontworpen en geïmplementeerd, echt getransformeerd. Het maakt een snellere, eenvoudigere en meer economische installatie mogelijk, en stelt beveiligingsbedrijven in staat om betrouwbare en effectieve oplossingen te bieden die inspelen op de unieke behoeften van elke locatie.

Welke PoE versies, voltage, wattage en maximale afstand

Power over Ethernet (PoE) heeft verschillende versies die elk specifieke kenmerken hebben. De gangbare standaarden zijn IEEE 802.3af (PoE) en IEEE 802.3at (PoE+). De eerste levert maximaal 15.4 watt met een voltage van 44-57 VDC, terwijl de PoE+ versie maximaal 30 watt levert met hetzelfde voltagebereik. PoE+ wordt meestal gebruikt voor beveiligingscamera’s met een sterk nachtzicht of geavanceerde PTZ-camera’s. Benieuwd naar welke beveiligingscamera’s er allemaal zijn?

Wat betreft de afstand, zowel PoE als PoE+ zijn ontworpen om efficiënt te werken over een maximale afstand van 100 meter (328 voet) via CAT6 (of hoger) Ethernet-kabels. Deze kenmerken maken PoE een ideale keuze voor beveiligingscamera’s, aangezien het voldoende vermogen biedt voor de meeste camera’s en de installatie over een brede afstand mogelijk maakt.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.