Wat is PoE (Power over Ethernet)?

Power over Ethernet (PoE) is een innovatieve technologie die zowel data als elektrische stroom overbrengt via een enkele Ethernet-kabel. Dit maakt het mogelijk om apparaten zoals beveiligingscamera’s, telefoons en netwerkswitches te voeden zonder dat er een afzonderlijke stroomkabel nodig is. In deze blog duiken we in de wereld van PoE, verkennen we hoe het werkt en bespreken we de vele voordelen die het kan bieden. Lees verder om meer te ontdekken over deze veelzijdige technologie.

Hoe werkt PoE?

Power over Ethernet, of PoE, is een technologie die veel wordt gebruikt in de wereld van beveiligingscamera’s. Het combineert de overdracht van elektrische stroom en data in één enkele Ethernet-kabel, waardoor de noodzaak van afzonderlijke stroomkabels wordt geëlimineerd.

In een typische beveiligingstoepassing wordt de stroom geleverd door een PoE-compatibele switch of injector die is verbonden met de Ethernet-kabel. Deze kabel strekt zich vervolgens uit naar de beveiligingscamera, waarbij de stroom en data samen worden overgedragen. Hierdoor kunnen beveiligingscamera’s overal worden geïnstalleerd waar een Ethernet-kabel kan reiken, zonder zorgen over de nabijheid van een stopcontact.

PoE is vooral handig in beveiligingssystemen waar meerdere camera’s geïnstalleerd moeten worden, zoals in grote bedrijfsomgevingen of buitenlocaties. Het stelt bedrijven in staat om flexibele en kosteneffectieve oplossingen te creëren, aangezien het vereenvoudigen van de bekabeling vaak de installatiekosten verlaagt.

Daarnaast beheert PoE de stroomvoorziening op een intelligente manier, leverend precies de juiste hoeveelheid energie die elk apparaat nodig heeft. Dit draagt niet alleen bij aan energiebesparing, maar ook aan de algehele efficiëntie van het beveiligingssysteem.

Binnen de context van beveiligingscamera’s heeft PoE de manier waarop deze systemen worden ontworpen en geïmplementeerd, echt getransformeerd. Het maakt een snellere, eenvoudigere en meer economische installatie mogelijk, en stelt beveiligingsbedrijven in staat om betrouwbare en effectieve oplossingen te bieden die inspelen op de unieke behoeften van elke locatie.

Welke PoE versies, voltage, wattage en maximale afstand

Power over Ethernet (PoE) heeft verschillende versies die elk specifieke kenmerken hebben. De gangbare standaarden zijn IEEE 802.3af (PoE) en IEEE 802.3at (PoE+). De eerste levert maximaal 15.4 watt met een voltage van 44-57 VDC, terwijl de PoE+ versie maximaal 30 watt levert met hetzelfde voltagebereik. PoE+ wordt meestal gebruikt voor beveiligingscamera’s met een sterk nachtzicht of geavanceerde PTZ-camera’s. Benieuwd naar welke beveiligingscamera’s er allemaal zijn?

Wat betreft de afstand, zowel PoE als PoE+ zijn ontworpen om efficiënt te werken over een maximale afstand van 100 meter (328 voet) via CAT6 (of hoger) Ethernet-kabels. Deze kenmerken maken PoE een ideale keuze voor beveiligingscamera’s, aangezien het voldoende vermogen biedt voor de meeste camera’s en de installatie over een brede afstand mogelijk maakt.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Opslagcapaciteit

Standaard inbegrepen

De systemen van Securetech worden standaard geleverd met voldoende opslagcapaciteit zodat u de beelden lang genoeg terug kunt kijken. Is de standaard opslag niet voldoende? Kies er dan voor om de opslag te upgraden. U kunt deze opslagruimte uitbreiden tot maximaal 8 TB, zodat u meer ruimte heeft voor opgenomen beelden.

Pakketten tot 4 camera’s worden standaard geleverd met 1000GB (1TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 5 camera’s worden standaard geleverd met 2000GB (2TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 9 camera’s worden standaard geleverd met 4000GB (4TB) harde schijf.

Op basis van 4 Super HD camera’s

1-TB-opslag: Gemiddeld 1 week opname
2-TB-opslag: Gemiddeld 2 weken opname
4-TB-opslag: Gemiddeld 4 weken opname
8-TB-opslag: Gemiddeld 8 weken opname

Wat gebeurt als de harde schijf vol is?

Onze recorders zijn voorzien van een looping-record, dat houdt in dat als de harde schijf vol raakt, de oudste beelden automatisch overschreven worden.

Specificaties Securetech recorder

Een uitgebreid overzicht van het brein van het systeem de NVR recorder.

Beeldkwaliteit

Super HD

De Super HD camera biedt een verbluffende resolutie van 4MP (2560×1440), wat resulteert in scherpe beelden en een nachtzicht van maximaal 20 meter. De beveiligingscamera beschikt over zowel infrarood- als full color nachtzichtmogelijkheden, Dankzij Full Color technologie genereert de camera continu heldere en levendige beelden. Dit wordt bereikt door de aanvullende verlichting van een extra lampje.

2K HD

De 2K HD camera biedt beelden van topkwaliteit met een resolutie van 5MP (2880×1620) en een indrukwekkend nachtzichtbereik van 30 meter, dankzij de geavanceerde Starlight technologie. Bovendien is deze camera uitgerust met A.I. Lite functionaliteit, waardoor het in staat is om personen en voertuigen te herkennen, op te nemen en meldingen te genereren. Dit maakt de camera ideaal voor situaties waarin gedetailleerde beelden en slimme detectiemogelijkheden van belang zijn.

4K Ultra HD

Ontdek de meest krachtigste camera met een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 8MP (3840x2160). Profiteert u van ultieme beeldprestaties, zowel overdag als 's nachts, dankzij geavanceerde Pro IR leds en lichtsensor voor maximaal 50 meter nachtzicht. Deze 4K beveiligingscamera levert haarscherpe details, perfect voor diverse scenario's. Ontdek ook Line Cross Detection en uitgebreide A.I.-mogelijkheden, inclusief herkenning van personen en voertuigen, opnames en directe meldingen. Betreed het hoogste niveau van camerabewaking met onze 4K Ultra HD camera. Voor degenen die streven naar het allerbeste.

Vergelijk alle camera-modellen

Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen onze beveiligingscamera's.

Welke sector?

De juiste sector die bij uw aanvraag past

Ongeacht in welke sector u actief bent, bieden wij passende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Van woningen tot grote bedrijfspanden, onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar, zodat ze perfect passen bij de vereisten van elke situatie.

Hoeveel camera's voor mijn situatie?

1 tot 2 beveiligingscamera('s)

Geschikt voor tussenwoningen: Doorgaans worden één tot twee beveiligingscamera's aanbevolen voor het effectief beveiligen van een gemiddelde tussenwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan zowel de voor- als achterkant van de woning om een volledige dekking te bieden.

3 beveiligingscamera's

Geschikt voor hoekwoningen: Gemiddeld genomen worden er doorgaans drie beveiligingscamera's aanbevolen voor een effectieve beveiliging van een hoekwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van de woning om een uitgebreide dekking te garanderen.

4 tot 6 beveiligingscamera's

Geschikt voor vrijstaande woningen: Voor een optimale beveiliging van vrijstaande woningen worden doorgaans vier tot zes beveiligingscamera's aanbevolen, die strategisch rondom de woning worden geplaatst. Door deze uitgebreide dekking kunt u alle zijdes van de woning effectief in de gaten houden en potentiële beveiligingsrisico's minimaliseren.

7 of meer beveiligingscamera's

Geschikt voor winkels, loodsen, VvE, en bedrijfspanden: Voor effectieve beveiliging van winkels, loodsen en bedrijfspanden worden meestal zes of meer beveiligingscamera's aanbevolen om een uitgebreide dekking te verzekeren. Deze locaties hebben vaak een groot oppervlak dat bewaakt moet worden, waardoor het plaatsen van meerdere camera's essentieel is. Door slimme positionering van de camera's kunt u diverse binnen- en buitenzones monitoren, zoals ingangen, uitgangen, parkeerplaatsen en laad- en loszones.

Meer dan 8 beveiligingscamera's

Onze camera configuratietool kan automatisch berekeningen maken voor maximaal 8 camera's. Laat uw gegevens achter zodat we samen met u een op maat gemaakte offerte kunnen creëren, afgestemd op uw wensen en situatie.