Camerabewaking draadloos

Bent u op zoek naar een draadloos camerabewakingssysteem? Het kiezen van het juiste systeem kan ingewikkeld zijn. Daarom geven wij hier een aantal essentiële tips waar u op moet letten voordat u een camerabewakingssysteem aanschaft. Er zijn verschillende draadloze verbindingsopties beschikbaar, zoals WiFi, 3G/4G, en PLC (Powerline Communication). Elk van deze opties heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Laat u goed informeren over de mogelijkheden die het beste passen bij uw specifieke behoeften en situatie.

WiFi camerabewaking systeem

Vandaag de dag zijn er veel camerasystemen die met een WiFi-verbinding functioneren. Bewakingscamera’s met een hoge resolutie verbruiken veel bandbreedte, wat vertraging op het bestaande netwerk kan veroorzaken.

Er zijn ook camerasystemen die een eigen WiFi-verbinding creëren, los van uw eigen netwerk. Hoewel dit voordelen heeft, zijn er ook nadelen aan verbonden. Hieronder hebben wij enkele voor- en nadelen van een WiFi-camerabewakingssysteem uiteengezet:

Voordelen:

  • Gemakkelijk te installeren zonder enige technische kennis
  • Geen noodzaak om veel kabels weg te werken of door te trekken

Nadelen:

Camerabewaking draadloos over PLC

Een goed alternatief voor een WiFi-camerabewakingssysteem is een camerasysteem dat gebruikmaakt van Powerline-verbinding (PLC). Dit systeem leidt de data-overdracht van de camera’s via het stroomnet.

Het is heel simpel: u plaatst één hoofdadapter bij de opnamerecorder en één bij het dichtstbijzijnde stopcontact van elke camera; meer is niet nodig. Een gemiddelde IP-camera verbruikt zo’n 4 tot 12 Mbps. Met deze techniek en onze speciale adapters kunnen we zo’n 1200 Mbps over het stroomnet laten lopen. Echter, PLC-systemen zijn niet zonder hun nadelen. Hier zijn de voor- en nadelen:

Voordelen:

  • Gemakkelijk te installeren
  • Geen noodzaak om veel kabels te trekken
  • Professioneel camerabewakingssysteem
  • Hoge beeldkwaliteit

Nadelen:

  • De adapters kunnen prijzig zijn
  • Niet altijd betrouwbaar: de kwaliteit van de verbinding is afhankelijk van de kwaliteit van het stroomnetwerk in het pand. Een verouderd of onstabiel netwerk kan leiden tot problemen in de data-overdracht.
 

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.