Draadloos of bekabeld camerasysteem?

Bij Securetech kunt u kiezen tussen draadloze en bekabelde camerasystemen. Hoewel beide opties beschikbaar zijn, geven wij de voorkeur aan bekabelde systemen voor de meest stabiele en betrouwbare verbinding. Wilt u probleemloos of draadloos? Als bekabeling echt geen optie is, bieden we natuurlijk ook kwalitatieve draadloze systemen aan. In dit artikel leggen we de verschillen uit, zodat u kunt bepalen wat het beste bij u past. Securetech verzorgt de volledige installatie van uw nieuwe camerasysteem. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies. We helpen u graag met het maken van de juiste keuze en zorgen voor een professionele installatie!

Voordelen: bekabeld camerasysteem

Een bekabeld camerasysteem met PoE (Power over Ethernet) is makkelijk en handig. U heeft maar één kabel nodig die de camera en de recorder met elkaar verbindt.

Deze kabel zorgt voor stroom en stuurt de beelden door naar de recorder. U heeft geen stopcontact nodig bij de camera, en de kabel mag tot 100 meter lang zijn. Als er geen stopcontact in de buurt is van waar de camera moet komen, dan is dit bekabelde systeem een goede keuze. De stroom komt namelijk van de recorder.

Voordelen: draadloos camerasysteem over PLC

Een draadloos camerasysteem stuurt de beelden niet ‘door de lucht’, maar gebruikt uw stroomleidingen (ook wel Powerline Communication genoemd). Zowel de camera als de recorder moeten in het stopcontact worden gestoken. Dit systeem biedt vaak perfecte beeldkwaliteit, want muren en plafonds hebben geen invloed. Het is een goede optie als bekabeling niet mogelijk is, maar er wel een stopcontact in de buurt is.

Het is echter belangrijk om te weten dat de betrouwbaarheid kan variëren. De kwaliteit hangt soms af van het stroomnetwerk in uw huis. Als er veel apparaten zijn aangesloten of de bedrading oud is, kan dat problemen geven. Overleg daarom met een expert voordat u kiest voor een draadloos camerasysteem. Lees meer over draadloos.

Voordelen: draadloos camerasysteem over WiFi

Als u kiest voor een draadloos camerasysteem dat via WiFi werkt, profiteert u van een flexibele en moderne oplossing. Dit systeem vereist geen bedrading tussen de camera en de recorder, wat de installatie vaak eenvoudiger maakt. Echter, de betrouwbaarheid en prestaties van een WiFi-verbinding kunnen variëren.

Bij Securetech begrijpen we het belang van een stabiele en sterke verbinding. Daarom werken we enkel met access points van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor verzekeren wij u van een constant en helder beeld, zonder onderbrekingen.

Een draadloos camerasysteem via WiFi wordt vaak gekozen wanneer bekabeling een uitdaging is, maar een betrouwbare draadloze verbinding gewenst is. Als dit de optie is die u overweegt, kunt u vertrouwen op onze expertise en toewijding aan kwaliteit. We staan klaar om u te adviseren en de best mogelijke oplossing te bieden.

Verminderen van diefstal, vandalisme en inbraken

Bij Securetech begrijpen we dat één oplossing niet voor iedereen werkt als het gaat om beveiliging. Onze expertise stelt ons in staat om de unieke behoeften van elk project zorgvuldig te beoordelen en op maat gemaakte beveiligingsoplossingen te bieden die perfect aansluiten op de wensen van onze klanten. Of het nu gaat om het beschermen van commerciële panden of het beveiligen van vitale infrastructuur, ons arsenaal aan geavanceerde camera’s en professionele aanpak creëert een geruststellende omgeving voor al onze gewaardeerde partners.

Onze trotse momenten komen voort uit het feit dat we talloze organisaties en instellingen hebben geholpen om hun beveiliging te versterken en kwetsbaarheden te minimaliseren. Ons portfolio strekt zich uit over diverse sectoren, waarbij we zelfs de meest uitdagende omgevingen hebben beveiligd.

In 3 stappen voorzien van camerabewaking

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.