RJ45 connector bevestigen

Of u nu een internetkabel gebruikt voor een standaard internetverbinding of voor een camerasysteem met een (niet) PoE-systeem, het is essentieel om de RJ45 connector correct aan te sluiten. Bij securetech.nl hebben we een duidelijke handleiding voor u opgesteld. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe u de 568B schema aansluit voor een optimale verbinding.

Wat heeft u nodig?

Om een RJ45 connector te bevestigen, heeft u de volgende materialen nodig:

 • Een RJ45 krimptang
 • Eén of meerdere RJ45 connectoren
 • Indien uw krimptang geen knipfunctie heeft: een stanleymes en een kniptang.
 • Uiteraard een internet kabel

Stap 1

Verwijder voorzichtig ongeveer 1,5 cm (wat overeenkomt met een halve duim) van de omhulsing van de internetkabel.

Zorg ervoor dat u de binnenste aders niet raakt of beschadigt. Wees hierbij dus uiterst zorgvuldig.

Stap 2

Rangschik de aders in de correcte volgorde volgens het 568B schema. Hieronder vindt u een overzicht van deze volgorde, van links naar rechts:

 1. Wit met oranje streep
 2. Oranje
 3. Wit met groene streep
 4. Blauw
 5. Wit met blauwe streep
 6. Groen
 7. Wit met bruine streep
 8. Bruin


Elke ader vervult een specifieke functie binnen de internetkabel. Het is daarom belangrijk dat u deze volgorde strikt volgt. Als u een andere volgorde aanhoudt, kan dit interferentie veroorzaken en leiden tot een niet goed functionerende camera of vertragingen in uw netwerk.

Stap 3

Voordat u de connector vastzet, moet u ervoor zorgen dat de kabel recht en netjes ligt. 

Let erop dat de volgorde van de aders niet verandert. Knip daarna de aders netjes recht af, zoals afgebeeld op de foto.

Stap 4

Tijd om de connector te bevestigen. Wanneer u de aders in de connector schuift, zorg ervoor dat de klip van de connector naar beneden wijst. Gedurende dit proces is het cruciaal om aandacht te besteden aan de volgorde van de aders; ze mogen niet verschuiven. Zorg dat alle aders stevig tegen de bovenkant van de connector zijn aangedrukt.

Stap 5

Nu is het tijd om de connector aan te knijpen. Gebruik de RJ45 tang en plaats de connector erin. Controleer voor de zekerheid nog voor de laatste keer of de aders er in de juiste volgorde in zitten. 

Houd tijdens dit proces de kabel stevig in de connector gedrukt om te voorkomen dat de aders verschuiven of zelfs uit de connector komen. Wanneer u de connector vastknijpt, behoud dan een lichte spanning op de kabel.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.