RJ45 connector bevestigen

Of u nu een internetkabel gebruikt voor een standaard internetverbinding of voor een camerasysteem met een (niet) PoE-systeem, het is essentieel om de RJ45 connector correct aan te sluiten. Bij securetech.nl hebben we een duidelijke handleiding voor u opgesteld. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe u de 568B schema aansluit voor een optimale verbinding.

Wat heeft u nodig?

Om een RJ45 connector te bevestigen, heeft u de volgende materialen nodig:

 • Een RJ45 krimptang
 • Eén of meerdere RJ45 connectoren
 • Indien uw krimptang geen knipfunctie heeft: een stanleymes en een kniptang.
 • Uiteraard een internet kabel

Stap 1

Verwijder voorzichtig ongeveer 1,5 cm (wat overeenkomt met een halve duim) van de omhulsing van de internetkabel.

Zorg ervoor dat u de binnenste aders niet raakt of beschadigt. Wees hierbij dus uiterst zorgvuldig.

Stap 2

Rangschik de aders in de correcte volgorde volgens het 568B schema. Hieronder vindt u een overzicht van deze volgorde, van links naar rechts:

 1. Wit met oranje streep
 2. Oranje
 3. Wit met groene streep
 4. Blauw
 5. Wit met blauwe streep
 6. Groen
 7. Wit met bruine streep
 8. Bruin


Elke ader vervult een specifieke functie binnen de internetkabel. Het is daarom belangrijk dat u deze volgorde strikt volgt. Als u een andere volgorde aanhoudt, kan dit interferentie veroorzaken en leiden tot een niet goed functionerende camera of vertragingen in uw netwerk.

Stap 3

Voordat u de connector vastzet, moet u ervoor zorgen dat de kabel recht en netjes ligt. 

Let erop dat de volgorde van de aders niet verandert. Knip daarna de aders netjes recht af, zoals afgebeeld op de foto.

Stap 4

Tijd om de connector te bevestigen. Wanneer u de aders in de connector schuift, zorg ervoor dat de klip van de connector naar beneden wijst. Gedurende dit proces is het cruciaal om aandacht te besteden aan de volgorde van de aders; ze mogen niet verschuiven. Zorg dat alle aders stevig tegen de bovenkant van de connector zijn aangedrukt.

Stap 5

Nu is het tijd om de connector aan te knijpen. Gebruik de RJ45 tang en plaats de connector erin. Controleer voor de zekerheid nog voor de laatste keer of de aders er in de juiste volgorde in zitten. 

Houd tijdens dit proces de kabel stevig in de connector gedrukt om te voorkomen dat de aders verschuiven of zelfs uit de connector komen. Wanneer u de connector vastknijpt, behoud dan een lichte spanning op de kabel.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Opslagcapaciteit

Standaard inbegrepen

De systemen van Securetech worden standaard geleverd met voldoende opslagcapaciteit zodat u de beelden lang genoeg terug kunt kijken. Is de standaard opslag niet voldoende? Kies er dan voor om de opslag te upgraden. U kunt deze opslagruimte uitbreiden tot maximaal 8 TB, zodat u meer ruimte heeft voor opgenomen beelden.

Pakketten tot 4 camera’s worden standaard geleverd met 1000GB (1TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 5 camera’s worden standaard geleverd met 2000GB (2TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 9 camera’s worden standaard geleverd met 4000GB (4TB) harde schijf.

Op basis van 4 Super HD camera’s

1-TB-opslag: Gemiddeld 1 week opname
2-TB-opslag: Gemiddeld 2 weken opname
4-TB-opslag: Gemiddeld 4 weken opname
8-TB-opslag: Gemiddeld 8 weken opname

Wat gebeurt als de harde schijf vol is?

Onze recorders zijn voorzien van een looping-record, dat houdt in dat als de harde schijf vol raakt, de oudste beelden automatisch overschreven worden.

Specificaties Securetech recorder

Een uitgebreid overzicht van het brein van het systeem de NVR recorder.

Beeldkwaliteit

Super HD

De Super HD camera biedt een verbluffende resolutie van 4MP (2560×1440), wat resulteert in scherpe beelden en een nachtzicht van maximaal 20 meter. De beveiligingscamera beschikt over zowel infrarood- als full color nachtzichtmogelijkheden, Dankzij Full Color technologie genereert de camera continu heldere en levendige beelden. Dit wordt bereikt door de aanvullende verlichting van een extra lampje.

2K HD

De 2K HD camera biedt beelden van topkwaliteit met een resolutie van 5MP (2880×1620) en een indrukwekkend nachtzichtbereik van 30 meter, dankzij de geavanceerde Starlight technologie. Bovendien is deze camera uitgerust met A.I. Lite functionaliteit, waardoor het in staat is om personen en voertuigen te herkennen, op te nemen en meldingen te genereren. Dit maakt de camera ideaal voor situaties waarin gedetailleerde beelden en slimme detectiemogelijkheden van belang zijn.

4K Ultra HD

Ontdek de meest krachtigste camera met een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 8MP (3840x2160). Profiteert u van ultieme beeldprestaties, zowel overdag als 's nachts, dankzij geavanceerde Pro IR leds en lichtsensor voor maximaal 50 meter nachtzicht. Deze 4K beveiligingscamera levert haarscherpe details, perfect voor diverse scenario's. Ontdek ook Line Cross Detection en uitgebreide A.I.-mogelijkheden, inclusief herkenning van personen en voertuigen, opnames en directe meldingen. Betreed het hoogste niveau van camerabewaking met onze 4K Ultra HD camera. Voor degenen die streven naar het allerbeste.

Vergelijk alle camera-modellen

Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen onze beveiligingscamera's.

Welke sector?

De juiste sector die bij uw aanvraag past

Ongeacht in welke sector u actief bent, bieden wij passende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Van woningen tot grote bedrijfspanden, onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar, zodat ze perfect passen bij de vereisten van elke situatie.

Hoeveel camera's voor mijn situatie?

1 tot 2 beveiligingscamera('s)

Geschikt voor tussenwoningen: Doorgaans worden één tot twee beveiligingscamera's aanbevolen voor het effectief beveiligen van een gemiddelde tussenwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan zowel de voor- als achterkant van de woning om een volledige dekking te bieden.

3 beveiligingscamera's

Geschikt voor hoekwoningen: Gemiddeld genomen worden er doorgaans drie beveiligingscamera's aanbevolen voor een effectieve beveiliging van een hoekwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van de woning om een uitgebreide dekking te garanderen.

4 tot 6 beveiligingscamera's

Geschikt voor vrijstaande woningen: Voor een optimale beveiliging van vrijstaande woningen worden doorgaans vier tot zes beveiligingscamera's aanbevolen, die strategisch rondom de woning worden geplaatst. Door deze uitgebreide dekking kunt u alle zijdes van de woning effectief in de gaten houden en potentiële beveiligingsrisico's minimaliseren.

7 of meer beveiligingscamera's

Geschikt voor winkels, loodsen, VvE, en bedrijfspanden: Voor effectieve beveiliging van winkels, loodsen en bedrijfspanden worden meestal zes of meer beveiligingscamera's aanbevolen om een uitgebreide dekking te verzekeren. Deze locaties hebben vaak een groot oppervlak dat bewaakt moet worden, waardoor het plaatsen van meerdere camera's essentieel is. Door slimme positionering van de camera's kunt u diverse binnen- en buitenzones monitoren, zoals ingangen, uitgangen, parkeerplaatsen en laad- en loszones.

Meer dan 8 beveiligingscamera's

Onze camera configuratietool kan automatisch berekeningen maken voor maximaal 8 camera's. Laat uw gegevens achter zodat we samen met u een op maat gemaakte offerte kunnen creëren, afgestemd op uw wensen en situatie.