Wat is ONVIF?

ONVIF staat voor ‘Open Network Video Interface Forum’. Deze wereldwijde norm wordt toegepast om IP-beveiligingscamera’s en netwerkvideorecorders met elkaar te laten communiceren. Dankzij deze universele compatibiliteit wordt het protocol breed gebruikt door zowel fabrikanten van hardware als softwareontwikkelaars.

Zijn alle IP-camera's voorzien van ONVIF protocol?

Nee, niet alle IP-camera’s zijn voorzien van het ONVIF-protocol. Fabrikanten en leveranciers kunnen zelf kiezen om voor dit ONVIF-lidmaatschap te gaan, maar dit is niet verplicht.

Toch is ongeveer 80% van de markt voorzien van het ONVIF-protocol. Sommige fabrikanten kiezen er daarom voor om een “privé-protocol” te gebruiken, wat een eigen protocol is dat zij hanteren. In dit geval zijn de camera’s dan alleen te gebruiken in combinatie met hun eigen producten.

Zijn al onze IP-bewakingscamera's zijn voorzien van ONVIF?

Al onze netwerkvideoproducten zijn daarom voorzien van het ONVIF-protocol. Dat betekent dat onze IP-camera’s gekoppeld kunnen worden aan andere producten die dit protocol ondersteunen, zoals: een Synology NAS, op maat gemaakte software, of andere NVR’s (Netwerk Video Recorders) van bijvoorbeeld Hikvision, Dahua, Bosch, Samsung of andere fabrikanten. Dit kan natuurlijk ook vice versa.

Hoe weet u of uw camera voorzien is van het ONVIF protocol?

Als uw product voorzien is van het ONVIF protocol, dan kunt u deze terug vinden in de specificaties van het product. Heeft u de specificaties niet meer? Vaak lukt het ook nog wel om de specificaties online te vinden door het product-nummer op Google te zoeken.

Verminderen van diefstal, vandalisme en inbraken

Bij Securetech begrijpen we dat één oplossing niet voor iedereen werkt als het gaat om beveiliging. Onze expertise stelt ons in staat om de unieke behoeften van elk project zorgvuldig te beoordelen en op maat gemaakte beveiligingsoplossingen te bieden die perfect aansluiten op de wensen van onze klanten. Of het nu gaat om het beschermen van commerciële panden of het beveiligen van vitale infrastructuur, ons arsenaal aan geavanceerde camera’s en professionele aanpak creëert een geruststellende omgeving voor al onze gewaardeerde partners.

Onze trotse momenten komen voort uit het feit dat we talloze organisaties en instellingen hebben geholpen om hun beveiliging te versterken en kwetsbaarheden te minimaliseren. Ons portfolio strekt zich uit over diverse sectoren, waarbij we zelfs de meest uitdagende omgevingen hebben beveiligd.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.