Beveiligingscamera met nachtzicht

Wilt u graag uw winkel of pand goed beschermen tegen criminelen? Dan is het belangrijk dat u de juiste beveiligingscamera’s aanschaft. Het is in ieder geval wijs om altijd te gaan voor een camera met nachtzicht. In dit blog vertelt Securetech u meer over het belang van goed nachtzicht bij beveiligingscamera’s.

Full-color of infrarood beveiligingscamera

Het is bekend dat criminelen voornamelijk in de nacht en in de schemer actief zijn. Omdat veel bewakingscamera’s van matige kwaliteit zijn, zijn criminelen niet altijd goed te achterhalen. Ga daarom voor uitstekende kwaliteit beveiligingscamera’s met een goede nachtbeeldfunctie. Er zijn verschillende soorten nachtzichttechnologieën beschikbaar, waaronder full-color nachtzicht, dat zelfs bij weinig licht heldere en kleurrijke beelden kan leveren, en infrarood nachtzicht, dat gebruikmaakt van infraroodstralen om in het donker te zien. Het kiezen van de juiste technologie kan een belangrijke rol spelen bij het effectief identificeren en afschrikken van mogelijke indringers, zelfs in de meest uitdagende lichtomstandigheden.

Belangrijke aspecten van een beveiligingscamera

Voordat u een beveiligingscamera aanschaft zijn er een paar belangrijke aspecten waar u op moet letten. De meest belangrijke vragen voor goed nachtzicht zijn:

  • Is de bewakingscamera analoog of (100%) digitaal?
  • Wat is het aantal infrarood leds in de camera?
  • Wat is de kwaliteit van de beeldchip?

Verschil tussen analoog of digitaal (IP)

Voor de beste beeldkwaliteit is het belangrijk dat u een digitale cameraset aanschaft. Het verschil tussen analoog en digitaal camerabeeld is duidelijk te zien. Waar een crimineel amper te herkennen is op een analoge camera, kunt u met een digitale camera de crimineel in kwestie zeer duidelijk waarnemen. Dit verschil is voornamelijk goed te zien tijdens de nacht en in schemering. De scherpte van een digitale camera (100% digitaal) is tot wel 4 keer zo groot als die van een analoge camera.

Voordeel van warme of infrarood leds bij beiligingscamera's

Het aantal infrarood leds in uw beveiligingscamera maakt het verschil tussen een wazig of haarscherp beeld in de nacht. Bij een goede IP beveiligingscamera heeft u met 30 infrarood leds al ongeveer 20 tot 30 meter nachtzicht. Hoe meer leds, des te verder u kunt zien. 

Moderne camera’s zijn uitgerust met smart leds die hun kracht zelf aanpassen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het kiezen van het aantal leds of over een witter beeld door overbelichting. Als alternatief zijn er ook camera’s met warm LED-licht beschikbaar, die uitstekende kleurbeelden kunnen geven tot 30 meter, en zo een realistischer nachtbeeld bieden.

Welke sensor beveiligingscamera?

Met een goede beeldchip zorgt u voor een hoog dynamisch bereik (ook wel WDR genoemd). Dit houdt in dat u ook tijdens de schemering alle kleuren en tinten vrij duidelijk kunt zien. Een goede beeldchip zorgt ook voor een beter beeld tijdens de dag, wanneer u last heeft van tegenlicht.

Verminderen van diefstal, vandalisme en inbraken

Bij Securetech begrijpen we dat één oplossing niet voor iedereen werkt als het gaat om beveiliging. Onze expertise stelt ons in staat om de unieke behoeften van elk project zorgvuldig te beoordelen en op maat gemaakte beveiligingsoplossingen te bieden die perfect aansluiten op de wensen van onze klanten. Of het nu gaat om het beschermen van commerciële panden of het beveiligen van vitale infrastructuur, ons arsenaal aan geavanceerde camera’s en professionele aanpak creëert een geruststellende omgeving voor al onze gewaardeerde partners.

Onze trotse momenten komen voort uit het feit dat we talloze organisaties en instellingen hebben geholpen om hun beveiliging te versterken en kwetsbaarheden te minimaliseren. Ons portfolio strekt zich uit over diverse sectoren, waarbij we zelfs de meest uitdagende omgevingen hebben beveiligd.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging voor buiten

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.