Verschil tussen IP en analoog?

Om uw eigendommen te beveiligen heeft u tegenwoordig de keuze uit verschillende soorten beveiligingscamera’s. Het belangrijkste verschil is het type camera: IP-camera’s en analoge camerasystemen. Beide typen zorgen voor een goede en veilige beveiliging van uw eigendommen, maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen de twee. Zowel analoge als IP-camera’s hebben hun eigen voor- en nadelen. De keuze tussen een analoge camera of IP-camera hangt grotendeels af van persoonlijke voorkeur en het specifieke doel van de beveiligingscamera. Gaat het puur om het vastleggen van videobeelden om later terug te kijken, of wilt u een melding ontvangen zodra er iets verdachts gebeurt, zodat de melding direct kan worden doorgezet naar een alarmcentrale of politie? Dit artikel gaat dieper in op het verschil tussen IP-camera’s en analoge camera’s, en eindigt met een duidelijk overzicht zodat u gemakkelijk kunt beslissen welk type camera het beste bij uw situatie past.

Het gebruik van analoge camera's

Analoge camera’s bestaan al heel lang en worden vaak als ouderwets beschouwd. De eerste beveiligingscamera’s waren inderdaad analoog. Ondanks dit feit blijven analoge camera’s tot op heden de meest verkochte camera’s in de beveiligingswereld. Een analoge camera sluit je aan via een coaxkabel, of eventueel een UTP-kabel (met UTP-balun). Deze kabel loopt van de camera naar een DVR-recorder, waar de videobeelden worden opgeslagen. Het is ook mogelijk om de beelden via je mobiele telefoon, tablet, computer of laptop te bekijken. Hiervoor is echter wel een DVR-recorder nodig. Zonder DVR-recorder is het helaas niet mogelijk om de beelden op deze apparaten te bekijken.

Nadelen van analoge beveiligingscamera's

Het voordeel van analoge camera’s is dat ze gebruiksvriendelijk zijn. Ze werken eenvoudig en zijn gemakkelijk te installeren, wat ze tot een goedkope en efficiënte manier maakt om je eigendommen te beveiligen. Echter, de beeldkwaliteit van analoge beveiligingscamera’s laat vaak te wensen over. Met name in de avond en nacht gaat de beeldkwaliteit achteruit, waardoor er veel ruis in het beeld kan ontstaan. Dit maakt het moeilijk om waar te nemen wat er precies op de videobeelden te zien is. Mocht er sprake zijn van daders, dan kan het door deze beperkingen lastiger zijn om ze te herkennen.

IP-camera's zijn razend populair

IP-camera’s zijn relatief nieuw, maar ze zijn al razend populair. Deze populariteit is grotendeels te danken aan het gebruikersgemak en de superieure beeldkwaliteit, alsook aan het feit dat je de beveiligingsbeelden in real-time kunt bekijken. De camera wordt aangesloten op je computernetwerk. Verder heb je alleen een internetverbinding en een app op je mobiele telefoon, tablet, computer of laptop nodig. Je kunt de IP-camera zo instellen dat je een melding krijgt bij waargenomen beweging, en de camera kan dan zelfs inzoomen op wat het waarneemt. Er kan ook direct een melding worden doorgestuurd naar een alarmcentrale of de politie, zodat er onmiddellijk actie kan worden ondernomen bij onraad. Daarnaast is het mogelijk om de beelden op te slaan, meestal in de cloud of op een SD-kaart die je in de camera plaatst. Het nadeel van een SD-kaart is echter dat, als de camera wordt vernietigd, de beelden ook verloren gaan. Wilt u toch een zelfstandige beveiligingscamera met SD kaart bestellen?

Verschil tussen IP en analoge beveiligingscamera's

De overeenkomsten:

Naast de verschillen tussen analoge camera’s en IP-camera’s zijn er ook overeenkomsten. Beide soorten camera’s zijn beschikbaar voor gebruik binnenshuis en buitenshuis. Ook zijn beide typen beveiligingscamera’s verkrijgbaar met een zoomlens. Het voordeel hiervan is dat de camera inzoomt op het moment dat deze iets ‘verdachts’ waarneemt. Mocht er inderdaad sprake zijn van een dader, dan kunnen er close-ups van de dader worden gemaakt. Deze beelden kunnen de politie enorm helpen bij de opsporing van de dader of daders.

Welke camera is de beste keuze?

Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken tussen een analoge camera of IP-camera, kijk dan vooral naar je persoonlijke voorkeur. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat het doel is van de aanschaf van een beveiligingscamera. Gaat het je puur om videobeelden die je later terug wilt kunnen kijken en ben je op zoek naar een eenvoudig systeem? Dan is een analoge camera een prima keuze. Wil je een uitgebreid systeem en direct live-beelden bekijken op je mobiele telefoon of tablet, waar je ook bent? Zoek je een systeem met perfecte beeldkwaliteit, en wil je ook ‘s nachts goede videokwaliteit hebben? Dan is een IP-camera een goede optie.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Opslagcapaciteit

Standaard inbegrepen

De systemen van Securetech worden standaard geleverd met voldoende opslagcapaciteit zodat u de beelden lang genoeg terug kunt kijken. Is de standaard opslag niet voldoende? Kies er dan voor om de opslag te upgraden. U kunt deze opslagruimte uitbreiden tot maximaal 8 TB, zodat u meer ruimte heeft voor opgenomen beelden.

Pakketten tot 4 camera’s worden standaard geleverd met 1000GB (1TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 5 camera’s worden standaard geleverd met 2000GB (2TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 9 camera’s worden standaard geleverd met 4000GB (4TB) harde schijf.

Op basis van 4 Super HD camera’s

1-TB-opslag: Gemiddeld 1 week opname
2-TB-opslag: Gemiddeld 2 weken opname
4-TB-opslag: Gemiddeld 4 weken opname
8-TB-opslag: Gemiddeld 8 weken opname

Wat gebeurt als de harde schijf vol is?

Onze recorders zijn voorzien van een looping-record, dat houdt in dat als de harde schijf vol raakt, de oudste beelden automatisch overschreven worden.

Specificaties Securetech recorder

Een uitgebreid overzicht van het brein van het systeem de NVR recorder.

Beeldkwaliteit

Super HD

De Super HD camera biedt een verbluffende resolutie van 4MP (2560×1440), wat resulteert in scherpe beelden en een nachtzicht van maximaal 20 meter. De beveiligingscamera beschikt over zowel infrarood- als full color nachtzichtmogelijkheden, Dankzij Full Color technologie genereert de camera continu heldere en levendige beelden. Dit wordt bereikt door de aanvullende verlichting van een extra lampje.

2K HD

De 2K HD camera biedt beelden van topkwaliteit met een resolutie van 5MP (2880×1620) en een indrukwekkend nachtzichtbereik van 30 meter, dankzij de geavanceerde Starlight technologie. Bovendien is deze camera uitgerust met A.I. Lite functionaliteit, waardoor het in staat is om personen en voertuigen te herkennen, op te nemen en meldingen te genereren. Dit maakt de camera ideaal voor situaties waarin gedetailleerde beelden en slimme detectiemogelijkheden van belang zijn.

4K Ultra HD

Ontdek de meest krachtigste camera met een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 8MP (3840x2160). Profiteert u van ultieme beeldprestaties, zowel overdag als 's nachts, dankzij geavanceerde Pro IR leds en lichtsensor voor maximaal 50 meter nachtzicht. Deze 4K beveiligingscamera levert haarscherpe details, perfect voor diverse scenario's. Ontdek ook Line Cross Detection en uitgebreide A.I.-mogelijkheden, inclusief herkenning van personen en voertuigen, opnames en directe meldingen. Betreed het hoogste niveau van camerabewaking met onze 4K Ultra HD camera. Voor degenen die streven naar het allerbeste.

Vergelijk alle camera-modellen

Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen onze beveiligingscamera's.

Welke sector?

De juiste sector die bij uw aanvraag past

Ongeacht in welke sector u actief bent, bieden wij passende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Van woningen tot grote bedrijfspanden, onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar, zodat ze perfect passen bij de vereisten van elke situatie.

Hoeveel camera's voor mijn situatie?

1 tot 2 beveiligingscamera('s)

Geschikt voor tussenwoningen: Doorgaans worden één tot twee beveiligingscamera's aanbevolen voor het effectief beveiligen van een gemiddelde tussenwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan zowel de voor- als achterkant van de woning om een volledige dekking te bieden.

3 beveiligingscamera's

Geschikt voor hoekwoningen: Gemiddeld genomen worden er doorgaans drie beveiligingscamera's aanbevolen voor een effectieve beveiliging van een hoekwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van de woning om een uitgebreide dekking te garanderen.

4 tot 6 beveiligingscamera's

Geschikt voor vrijstaande woningen: Voor een optimale beveiliging van vrijstaande woningen worden doorgaans vier tot zes beveiligingscamera's aanbevolen, die strategisch rondom de woning worden geplaatst. Door deze uitgebreide dekking kunt u alle zijdes van de woning effectief in de gaten houden en potentiële beveiligingsrisico's minimaliseren.

7 of meer beveiligingscamera's

Geschikt voor winkels, loodsen, VvE, en bedrijfspanden: Voor effectieve beveiliging van winkels, loodsen en bedrijfspanden worden meestal zes of meer beveiligingscamera's aanbevolen om een uitgebreide dekking te verzekeren. Deze locaties hebben vaak een groot oppervlak dat bewaakt moet worden, waardoor het plaatsen van meerdere camera's essentieel is. Door slimme positionering van de camera's kunt u diverse binnen- en buitenzones monitoren, zoals ingangen, uitgangen, parkeerplaatsen en laad- en loszones.

Meer dan 8 beveiligingscamera's

Onze camera configuratietool kan automatisch berekeningen maken voor maximaal 8 camera's. Laat uw gegevens achter zodat we samen met u een op maat gemaakte offerte kunnen creëren, afgestemd op uw wensen en situatie.