4K Ultra HD beveiligingscamera

Wanneer u op zoek bent naar een bewakingscamera, dan komt u de term 4K Ultra HD camera regelmatig tegen. Deze term vertelt u iets over de resolutie waarin de video’s worden opgenomen. Voor een goede beveiliging en een hogere pakkans van inbrekers of andere overtreders, is het belangrijk dat de resolutie hoog is. Daardoor zijn de opnames scherp en duidelijk. In dit blog krijgt u antwoord op de essentiële vragen: wat is een 4K camera en wanneer kiest u ervoor? Securetech is specialist op dit gebied en vertelt u er graag meer over. Of u nu een professional bent of op zoek bent naar een oplossing voor thuis, een 4K UHD beveiligingscamera kan het verschil maken. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Voordelen van een 4K Ultra HD beveiligingscamera

Bij het plaatsen van uw camera, binnen of buiten, is het belangrijk om het zichtveld zorgvuldig te kiezen. Voor binneninstallaties, zorg ervoor dat gezichten goed zichtbaar zijn. Voor buiteninstallaties, plaats de camera hoger om onnodig veel in beeld te vermijden, met oog op privacy. Vermijd het richten op plekken met veel beweging zoals een kattenluik of de weg, aangezien dit vals alarm kan veroorzaken. Het aanpassen van de gevoeligheid van de camera of het specificeren van het te scannen beeldgebied kan helpen dit te voorkomen.

Wat is een 4K camera?

Een 4K Ultra HD camera filmt in een resolutie van 3840 x 2160 pixels, waardoor de beelden die u opneemt meer details bevatten dan die van andere camera’s. Dit is bijzonder belangrijk bij een bewakingscamera, waar het essentieel kan zijn om personen en objecten, zoals gezichten of nummerborden, zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen bij schade of inbraak. Om de hoge beeldkwaliteit van 4K te kunnen zien, heeft u een apparaat nodig dat deze resolutie ondersteunt, zoals een computer met een 4K-scherm.

Camerabeelden in 4K Ultra HD opslaan

Er zijn camera’s die de mogelijkheid bieden om 4K-foto’s uit video’s op te slaan. Stel dat u bij een inbraak de daders hebt gefilmd, dan kunt u van die videobeelden een foto maken, die kan helpen bij de opsporing. Dankzij de hoge resolutie krijgt u een haarscherp beeld. Bij het inzoomen op bijvoorbeeld een nummerbord, zijn de letters van auto’s die verder weg staan veel duidelijker zichtbaar. En met de optie om foto’s uit te snijden, hoeft u niet meer te kiezen tussen fotograferen of video’s maken; u kunt eenvoudigweg beide doen.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging in 4K Ultra HD

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.