Beveiligingscamera kopen, waar moet u op letten?

beveiligingscamera kopen

Beveiligingscamera kopen, waar moet u op letten?

Wilt u een beveiligingscamera kopen? Dan is de eerste vraag; welk type of wat voor soort camera zoekt u? Er zijn namelijk verschillende soorten beveiligingscamera’s te koop. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een IP camera, omdat de videobeelden van deze camera’s direct via een app op een mobiele telefoon, tablet, computer of laptop te bekijken zijn. Daarnaast is het mogelijk de beelden direct doorzetten naar bijvoorbeeld een alarmcentrale. Een ander voordeel van de IP camera is dat u de beelden direct op kunt slaan en gebruik kunt maken van verschillende detectietechnieken. Zo is de camera in te stellen op beweging, maar ook op lichaamstemperatuur.

Waar let u op bij het kopen van een beveiligingscamera

Nadat u de keuze hebt gemaakt voor het type beveiligingscamera is het belangrijk dat u een aantal punten meeneemt in de keuze van een beveiligingscamera. Er zijn namelijk nogal wat verschillen per camera en leveranciers van camera’s. De volgende punten zijn belangrijk bij een beveiligingscamera kopen:

  • Beeldkwaliteit; alleen overdag goed zich of ook s’nachts?
  • Veiligheid en privacy; hoe worden de beelden beschermd?
  • Data opslag; hoe lang dienen de beelden bewaard te worden?

Hieronder gaan we verder in op de belangrijkste punten bij het kopen vaan een beveiligingscamera.

Beeldkwaliteit van de camera

Zo is het belangrijk dat de beeldkwaliteit van de beveiligingscamera goed is. U moet scherp beeld hebben, om eventuele daders te kunnen herkennen. Hoe vaak ziet u niet camerabeelden die blokkerig zijn door te weinig pixels. Ga daarom voor een camera met de beste beeldkwaliteit om te voorkomen dat de beelden niet onbruikbaar zijn wanneer ze nodig zijn.

Veiligheid en privacy

Een ander belangrijk punt is veiligheid en privacy. Hoe vaak gebeurt het niet dat beelden van camera’s gehackt worden en anderen meekijken. Als u de camera in huis hebt hangen wilt u niet dat iedereen mee kan kijken en uw beelden misschien voor hele andere doeleinden gaat gebruiken. IP camera’s moeten aan een app gekoppeld worden zodat u de beelden in real-time kunt bekijken. Bekijk goed welke app dit is en welke toestemmingen deze app vraagt. Want heeft de app alle contacten die in uw telefoon staan nodig? En wat doet de app met de gegevens van uw telefoon. Worden deze naar derden gestuurd en zo ja naar wie? En als u geen toestemming geeft, werkt de app dan nog wel? Het is belangrijk om hier goed naar te kijken.

Data-opslag

Een ander punt is de data-opslag. IP camera’s zetten videobeelden om in data en deze data wordt opgeslagen. Maar op welke manier wordt dit gedaan? De data kan op een recorder opgeslagen worden. Hierdoor heb je de beelden direct op een centraal punt. Er zijn diverse recorders beschikbaar, elke met hun eigen voor en nadelen. Bedenk dus goed hoelang de beelden beschikbaar dienen te blijven om terug te kijken 

Beveiligingscamera kopen, waar moet u op letten? 

De hierboven genoemde punten zijn de belangrijkste punten waarop u moet letten als u een beveiligingscamera koopt. Uiteraard zijn er natuurlijk nog meer punten waar u als consument op kunt letten. Zo zijn er camera’s in verschillende prijsklassen en geschikt voor ieder budget. Een andere belangrijk punt is de installatie van de camera.

Het installeren van de nieuwste IP-beveiligingscamera’s is heel makkelijk; een kwestie van de app downloaden en de app leidt u door het installatieproces. Er zijn ook camera’s waar de installatie niet zo snel en makkelijk gaat. U moet dan bijvoorbeeld de instellingen van je router aanpassen. Als u niet handig bent met dit soort dingen is het verstandig om te kijken naar de wijze van installatie. Uiteraard kunnen onze experts u daarbij helpen.

Ten slotte zijn de functies van de camera belangrijk. Wilt u dat de camera op beweging reageert? Of misschien wil je zelf een camera die thermische beelden kan verwerken? Zoals u merkt is de keuze van een beveiligingscamera niet zo snel gemaakt! Hebt u vragen over de aanschaf van een beveiligingscamera? Neem contact op met onze experts via chat, telefoon of mail. We helpen u graag verder met het maken van de keuze.

Hulp nodig bij het maken van een keuze? Laat het ons weten, onze klantenservice helpt je geheel vrijblijvend.


You've just added this product to the cart: