Wat is ONVIF?

Wat is ONVIF?

ONVIF staat voor “Open Network Video Interface Forum”. Deze ONVIF norm wordt wereldwijd toegepast om IP beveiligingscamera’s en netwerk video recorders met elkaar te laten communiceren. Dit protocol wordt daarom ook door veel fabrikanten en software ontwikkelaars gebruikt.

Zijn alle IP camera’s voorzien van het ONVIF protocol?

Nee, niet alle IP camera’s zijn voorzien van het ONVIF protocol. Fabrikanten en leverancier kunnen er zelf voor kiezen om voor dit ONVIF lidmaatschap te kiezen, dit is echter niet verplicht.

Toch is zo’n 80% van de markt voorzien van het ONVIF protocol. Sommigen fabrikanten gebruiken daarom ook een “private” protocol, dit is een eigen protocol die leverancier hanteren, in dit geval zijn de camera’s dan alleen te gebruiken in combinatie met hun eigen producten.

Zijn producten van Securetech voorzien van het ONVIF protocol?

Ja, wij bij Securetech willen de keuze voor de klant zo makkelijk mogelijk houden.

Al onze netwerk video producten zijn daarom ook voorzien van het ONVIF protocol. Dat betekend dat onze IP camera’s gekoppeld kunnen worden op andere producten die dit protocol ondersteunen, zoals: een Synology NAS, op maat gemaakte software of andere NVR (Netwerk Video Recorders) van bijvoorbeeld: Hikvision,Dahua, Bosch, Samsung of andere fabrikanten. Dit kan natuurlijk ook visa versa.

 

Hoe weet ik of mijn product voorzien is van het ONVIF protocol?

Als uw product voorzien is van het ONVIF protocol, dan kunt u deze terug vinden in de specificaties van het product. Heeft u de specificaties niet meer? Vaak lukt het ook nog wel om de specificaties online te vinden door het product-nummer op Google te zoeken.

Als u er toch niet uit komt, kunt u uiteraard ook even contact op nemen met een van onze specialisten per telefoon: 088 – 411 45 00.


You've just added this product to the cart: