Wat is een NVR recorder?

Wat is een NVR recorder?

Een NVR “Netwerk Video Recorder” is een gespecialiseerde computer welke in de meeste gevallen draait op een aangepaste Linux software. Deze software maakt het mogelijk om een digitaal formaat op te nemen op bijvoorbeeld een: harde schijf, USB-stick, SD-kaart of een ander apparaat voor massaopslag.

H.265 of H.264 compressie

 In de meeste gevallen is een opnamerecorder voorzien van een compressie formaat zoals: H.264 of H.265. Door het gebruik van deze compressie methodes worden bestanden kleiner ingepakt en verbruiken de camera’s tot wel 50% minder bandbreedte. De voordelen hiervan zijn dat u beelden in hogere kwaliteit zoals 1080P, FULL HD of 4K, ultra HD kunt streamen, maar ook dat u beelden langer kunt terugkijken met een gemiddelde opslagcapaciteit.

P2P verbinding met live-app

P2P staat voor peer-to-peer. Dit is een netwerk protocol welke gebruikt wordt om computers of apparaten met elkaar te laten verbinden. Omdat apparaten of computers gelijkwaardig zijn in dit netwerk, hoeft u hier geen port-configuratie voor te verrichten. Netwerk Video Recorders zijn voorzien van een P2P netwerk, elke recorder heeft een uniek serienummer welke veilig op een server zijn opgeslagen. Door dit nummer kunt u eenvoudig uw beelden koppelen aan uw apparaten zoals: uw smartphone, tablet of computers.

PoE (Power over Ethernet)

Power over Ethernet is een technologie welke vaak wordt gebruikt bij NVR recorders. Met deze technologie is het mogelijk om stroom en data te leveren over een standaard ethernetkabel zoals: CAT-5, CAT-5E, CAT-6. Het voordeel van een recorder met PoE poorten, is dat u geen externe apparaten nodig heeft zoals een PoE-switch of adapters welke anders bij iedere camera moeten worden aangesloten.

Waarom een NVR recorder in plaats van een DVR (Digital Video Recorder)?

NVR Recorder

In de meeste gevallen is een NVR recorder bijna hetzelfde als een DVR recorder. Toch is het net even wat anders. Bij een Netwerk Video Recorder wordt er gebruik gemaakt van de ethernetkabel. Het voordeel hiervan is, is dat u een grotere data-overdracht kunt laten geleiden. Een grotere data-overdracht betekend beter beeldkwaliteit. Ook is het wat makkelijker om met een Netwerk Video Recorder een grote infrastructuur te realiseren.

DVR Recorder

Bij een DVR recorder wordt er gebruik gemaakt van coaxiale bekabeling (RG59), ook is het mogelijk om te werken met omvormers zoals: video over UTP baluns, zo kun je bijvoorbeeld analoge camera’s laten geleiden over ethernetkabel. Omdat hier dan gebruik wordt gemaakt van externe apparaten, is het systeem wat storingsgevoeliger.

Heeft u toch nog een vraag, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten op: 072-511 50 52


You've just added this product to the cart: