Draadloos of bekabeld camerasysteem: wat kiest u?

privacy-zone-ProSeries-Securetech-securetech.nl

Draadloos of bekabeld camerasysteem: wat kiest u?

Draadloos of bekabeld camerasysteem kiezen

Het is mogelijk om een camerasysteem op twee manieren aan te sluiten. U kunt namelijk kiezen tussen een draadloos of bekabeld camerasysteem. Bij Securetech bestelt u zowel deze bekabelde als draadloze systemen van hoge kwaliteit. Maar welke optie is nu het meest geschikt voor uw situatie? In dit blog vertellen we meer over de verschillen. Zo kunt u zelf nagaan welke optie het beste bij u past. Vervolgens bestelt u uw nieuwe camerasysteem eenvoudig in onze webshop. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.

Draadloos camerasysteem

Veel mensen denken dat een draadloos camerasysteem de beelden zomaar ‘door de lucht’ stuurt. Dat is echter niet waar. De draadloze camera gebruikt namelijk uw stroomleidingen als kabel. U moet een draadloos camerasysteem dan ook wel altijd in het stopcontact steken. Ook de recorder wordt aangesloten op het stopcontact. Beide apparaten worden van stroom voorzien, en communiceren met elkaar via het stroomnet. Een van de grootste voordelen van een draadloos camerasysteem is dat u altijd perfecte beeldkwaliteit heeft. De muren en plafonds hebben namelijk geen invloed op de verbinding. Een draadloos camerasysteem wordt gekozen wanneer u niet wilt of kunt bekabelen, maar wel een stopcontact in de buurt van de camera of camera’s heeft.

Bekabeld camerasysteem

Een bekabeld camerasysteem werkt via PoE (Power over Ethernet). De camera en recorder worden met een kabel op elkaar aangesloten. De camera wordt door de recorder voorzien van stroom. Over dezelfde kabel worden ook de beelden naar de recorder gezonden. U heeft nog maar een kabel nodig, alleen de kabel die de recorder en camera verbindt. Ook is het niet nodig om een stopcontact in de buurt van de camera te hebben. De maximale lengte van de kabel is 100 meter. Een bekabeld camerasysteem is het meest geschikt wanneer u geen stopcontact in de buurt heeft waar de camera of camera’s komen te hangen. Ze worden dan voorzien van stroom door de recorder.

Hulp en vrijblijvende offerte voor een camerasysteem

Is een bekabeld of draadloos camerasysteem voor uw situatie het meest geschikt? Wanneer u zelf de keuze niet kunt maken, helpen wij u graag verder. Hiervoor neemt u contact op via het formulier hier op de site, door te bellen naar 088-4114500 of door een mail te sturen naar info@securetech.nl. Natuurlijk kunt u ook direct een draadloos of bekabeld camerasysteem bestellen in onze webshop!