Welke soort camera moet ik kiezen?

Welke soort camera moet ik kiezen?

Welke soort camera moet ik kiezen?

Beveiligingssystemen en camera’s zorgen ervoor dat u met een gerust hart uw huis, kantoor of zakelijke terrein verlaat. Met een beveiligingssysteem weet u dat er altijd een videorecorder beschikbaar is om beelden van potentiële bedreigingen en ongewenste bezoekers vast te leggen. Zo helpt een beveiligingscamera om de hulpdiensten te informeren nadat er een inbraak is gepleegd. Bij Securetech heeft u keuze uit verschillende bewakingscamera’s. Welke voor u het meest geschikt is, hangt af van uw situatie en budget. Met deze gids helpen we u de weg naar de juiste camera te vinden.

Dome beveiligingscamera

De lens van een dome camera wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf door middel van een koepel van kunstmatig materiaal. Daarom de naam ‘dome camera’. Omdat dit type camera onverwoestbaar is, is hij perfect tegen vandalisme. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in woningen, winkels, casino’s, restaurants en kantoren. De dome camera’s passen doorgaans goed in hun omgeving. Daarnaast zijn dit soort camera’s weerbestendig en dus ook buiten te gebruiken. De meeste mensen gebruiken het echter vooral binnenshuis, vanwege zijn onopvallende vorm.

Bullet beveiligingscamera

Omdat bullet camera’s een stuk kleiner van formaat zijn, lijken ze vaak op een bullet of lipstick. Er bestaan ​​zowel kleinere als grotere maten, zodat ze kunnen worden aangepast aan het beoogde doel. De bullet camera is ook een uitermate geschikte nachtcamera, vanwege zijn infrarood functies. Over het algemeen wordt dit type herkend als de typische beveiligingscamera. Door zijn opvallende vorm weten indringers dat er wordt gefilmd en blijven ze weg als ze criminele bedoelingen hebben. Daarom wordt de bullet camera vaak buitenshuis gebruikt.

PTZ beveiligingscamera

Omdat u de PTZ-camera’s kunt draaien, kantelen en zoomen, hebben ze de naam PTZ gekregen, wat staat voor Pan, Tilt en Zoom. Dit is erg handig als u de camera op afstand wilt bedienen. Zo kunt u altijd de hele omgeving in de gaten houden, of verdachte activiteiten volgen. Dit type is ingekapseld in een harde koepel die de lens beschermt en de kijkrichting verbergt. Dankzij de hoogwaardige mechanisatie kan de camera tot 360 graden rondkijken. Daarom wordt de PTZ-camera veel gebruikt in winkels, kantoren en industriële ruimtes.

Nachtzicht IP camera’s

Als uw beveiligingscamera’s moeten opnemen in een omgeving met slechte lichtomstandigheden of ‘s nachts, is het natuurlijk wel zo fijn als deze nachtzicht hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de onderbelichting geen invloed heeft op de beeldkwaliteit. Hiermee wordt voorkomen dat er ‘s nachts een inbraak plaatsvindt waarvan u de beelden niet meer kunt zien.

Bent u op zoek naar een specifieke camera die hier niet bij staat? Neem contact met ons op door te bellen naar 088-4114500 of door een mail te sturen naar info@securetech.nl. Wellicht kunnen we u verder helpen!