Handige gebruikstips voor uw beveiligingscamera

Heeft u al een beveiligingscamera aangeschaft om uw woning of bedrijfspand te beveiligen? Steeds meer Nederlanders doen dit, en dat is logisch. Wie wil er immers niet leven of werken in een veilige omgeving? De meeste beveiligingscamera’s zijn makkelijk te installeren en te gebruiken. Bij Securetech vertellen we u hier graag meer over. Lees snel verder en ontdek onze vijf handige gebruikstips voor uw beveiligingscamera.

Wat heeft u nodig?

Vóór de installatie van een beveiligingscamera zijn enkele essentiële zaken nodig, waaronder een thuisnetwerk met wifi, een smartphone, een betrouwbaar netwerk en een beschikbaar stopcontact.

Waar plaatst u de beveiligingscamera?

Bij het plaatsen van uw camera, binnen of buiten, is het belangrijk om het zichtveld zorgvuldig te kiezen. Voor binneninstallaties, zorg ervoor dat gezichten goed zichtbaar zijn. Voor buiteninstallaties, plaats de camera hoger om onnodig veel in beeld te vermijden, met oog op privacy. Vermijd het richten op plekken met veel beweging zoals een kattenluik of de weg, aangezien dit vals alarm kan veroorzaken. Het aanpassen van de gevoeligheid van de camera of het specificeren van het te scannen beeldgebied kan helpen dit te voorkomen.

Download de bijbehorende camera-App

Download de bijbehorende camera-app op uw smartphone, en u kunt live de beelden zien die de camera opneemt. Hiermee kunt u altijd en overal in de gaten houden wat er in uw woning of bedrijfspand gebeurt. Goede beveiliging is dus binnen handbereik en hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Meld de beveiligingscamera bij de politie

Zodra u een beveiligingscamera heeft hangen, dient u dit door te geven aan de politie. De politie wil namelijk graag weten op welke locaties in Nederland camera’s hangen. Ze kunnen niet met u meekijken, maar mocht er iets in uw buurt gebeuren, dan weet de politie dat ze bij u beelden kunnen opvragen. 

Houdt rekening met privacy

Tot slot is het ook van belang dat u rekening houdt met de privacy van anderen. 86% van de camera’s van particulieren en bedrijven filmen de openbare weg. Vanwege de privacy mag dit niet zomaar. Houdt hier rekening mee. U kunt bijvoorbeeld het beeld deels afschermen of inzoomen met de camera. Lees meer over Wet & Regelgeving en hoe beveiligingscamera aan te melden bij de Politie.

Verminderen van diefstal, vandalisme en inbraken

Bij Securetech begrijpen we dat één oplossing niet voor iedereen werkt als het gaat om beveiliging. Onze expertise stelt ons in staat om de unieke behoeften van elk project zorgvuldig te beoordelen en op maat gemaakte beveiligingsoplossingen te bieden die perfect aansluiten op de wensen van onze klanten. Of het nu gaat om het beschermen van commerciële panden of het beveiligen van vitale infrastructuur, ons arsenaal aan geavanceerde camera’s en professionele aanpak creëert een geruststellende omgeving voor al onze gewaardeerde partners.

Onze trotse momenten komen voort uit het feit dat we talloze organisaties en instellingen hebben geholpen om hun beveiliging te versterken en kwetsbaarheden te minimaliseren. Ons portfolio strekt zich uit over diverse sectoren, waarbij we zelfs de meest uitdagende omgevingen hebben beveiligd.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.