Cameratoezicht in een winkel

Iedere winkelier kan te maken krijgen met diefstal, vandalisme, overvallen, inbraken of agressie. Hoewel het vervelende situaties zijn, is het verstandig om te erkennen dat deze dingen in uw winkel kunnen gebeuren. Gelukkig zijn er methoden om het risico hierop te verminderen. Cameratoezicht is zo’n effectieve maatregel. Door camera’s op strategische plaatsen te installeren, vermindert u de kans op criminaliteit aanzienlijk. In dit blog geeft Securetech u graag inzicht in de do’s en don’ts van cameratoezicht in uw winkel, om u te helpen uw eigendommen en klanten optimaal te beschermen.

Gevoel van veiligheid voor uw klanten

Door het ophangen van kwalitatief goede camera’s kunt u criminelen achteraf beter identificeren, wat helpt bij eventuele vervolging. Daarnaast draagt de zichtbare aanwezigheid van camera’s bij aan een gevoel van veiligheid onder uw klanten. Potentiële misdadigers, zoals tassendieven, worden deels afgeschrikt, omdat ze weten dat ze in de gaten worden gehouden. Hierdoor zullen ze minder snel uw winkel als doelwit kiezen, en dat draagt bij aan een meer ontspannen en veilige winkelervaring voor uw klanten.

Regels voor camerabeveiliging in winkels

Het gebruik van bewakingscamera’s in winkels is aan strikte wet- en regelgeving gebonden. Securetech helpt u graag om te begrijpen wat deze regels inhouden. U mag camera’s gebruiken voor de bescherming van klanten, werknemers en eigendommen, en de bewakingsbeelden mogen maximaal 4 weken bewaard worden. 

Daarnaast is het belangrijk om uw klanten te informeren dat er cameratoezicht is, en u mag alleen uw eigen eigendommen filmen, niet de omliggende gebouwen. Uw belang bij het gebruik van camera’s moet ook opwegen tegen de belangen en rechten van de werknemers. Het monteren van camera’s in uw winkel is dus een verstandige keuze, maar het is cruciaal om ervoor te zorgen dat u deze regels naleeft.

Een mooi overzicht in uw winkel

Tijdens drukke periodes in uw winkel kan het gemakkelijk zijn om het overzicht te verliezen, wat potentieel schadelijk kan zijn. Door camera’s te installeren, kunt u 24/7 in de gaten houden wat er in uw winkel gebeurt. Niet alleen draagt dit bij aan de veiligheid, maar het biedt u ook de mogelijkheid om het gedrag van klanten te bestuderen. Zo kunt u uw winkel efficiënt inrichten om het maximale effect van de camerabewaking te benutten, en zo zowel de veiligheid als de klantervaring te verbeteren.

Welke beveiligingscamera voor uw winkel?

Bepaal van tevoren wat u met uw bewakingscamera’s wilt bereiken, want dat beïnvloedt het type camera dat u nodig heeft. Het is verstandig om uw camera’s te plaatsen op de plekken waar het risico het hoogst is. Denk hierbij aan strategische locaties zoals de kassa, de kluisruimte, de voor- en achterdeur, of een buitenterrein met goederen. Door zorgvuldige plaatsing verhoogt u de effectiviteit van uw beveiligingssysteem.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Opslagcapaciteit

Standaard inbegrepen

De systemen van Securetech worden standaard geleverd met voldoende opslagcapaciteit zodat u de beelden lang genoeg terug kunt kijken. Is de standaard opslag niet voldoende? Kies er dan voor om de opslag te upgraden. U kunt deze opslagruimte uitbreiden tot maximaal 8 TB, zodat u meer ruimte heeft voor opgenomen beelden.

Pakketten tot 4 camera’s worden standaard geleverd met 1000GB (1TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 5 camera’s worden standaard geleverd met 2000GB (2TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 9 camera’s worden standaard geleverd met 4000GB (4TB) harde schijf.

Op basis van 4 Super HD camera’s

1-TB-opslag: Gemiddeld 1 week opname
2-TB-opslag: Gemiddeld 2 weken opname
4-TB-opslag: Gemiddeld 4 weken opname
8-TB-opslag: Gemiddeld 8 weken opname

Wat gebeurt als de harde schijf vol is?

Onze recorders zijn voorzien van een looping-record, dat houdt in dat als de harde schijf vol raakt, de oudste beelden automatisch overschreven worden.

Specificaties Securetech recorder

Een uitgebreid overzicht van het brein van het systeem de NVR recorder.

Beeldkwaliteit

Super HD

De Super HD camera biedt een verbluffende resolutie van 4MP (2560×1440), wat resulteert in scherpe beelden en een nachtzicht van maximaal 20 meter. De beveiligingscamera beschikt over zowel infrarood- als full color nachtzichtmogelijkheden, Dankzij Full Color technologie genereert de camera continu heldere en levendige beelden. Dit wordt bereikt door de aanvullende verlichting van een extra lampje.

2K HD

De 2K HD camera biedt beelden van topkwaliteit met een resolutie van 5MP (2880×1620) en een indrukwekkend nachtzichtbereik van 30 meter, dankzij de geavanceerde Starlight technologie. Bovendien is deze camera uitgerust met A.I. Lite functionaliteit, waardoor het in staat is om personen en voertuigen te herkennen, op te nemen en meldingen te genereren. Dit maakt de camera ideaal voor situaties waarin gedetailleerde beelden en slimme detectiemogelijkheden van belang zijn.

4K Ultra HD

Ontdek de meest krachtigste camera met een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 8MP (3840x2160). Profiteert u van ultieme beeldprestaties, zowel overdag als 's nachts, dankzij geavanceerde Pro IR leds en lichtsensor voor maximaal 50 meter nachtzicht. Deze 4K beveiligingscamera levert haarscherpe details, perfect voor diverse scenario's. Ontdek ook Line Cross Detection en uitgebreide A.I.-mogelijkheden, inclusief herkenning van personen en voertuigen, opnames en directe meldingen. Betreed het hoogste niveau van camerabewaking met onze 4K Ultra HD camera. Voor degenen die streven naar het allerbeste.

Vergelijk alle camera-modellen

Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen onze beveiligingscamera's.

Welke sector?

De juiste sector die bij uw aanvraag past

Ongeacht in welke sector u actief bent, bieden wij passende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Van woningen tot grote bedrijfspanden, onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar, zodat ze perfect passen bij de vereisten van elke situatie.

Hoeveel camera's voor mijn situatie?

1 tot 2 beveiligingscamera('s)

Geschikt voor tussenwoningen: Doorgaans worden één tot twee beveiligingscamera's aanbevolen voor het effectief beveiligen van een gemiddelde tussenwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan zowel de voor- als achterkant van de woning om een volledige dekking te bieden.

3 beveiligingscamera's

Geschikt voor hoekwoningen: Gemiddeld genomen worden er doorgaans drie beveiligingscamera's aanbevolen voor een effectieve beveiliging van een hoekwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van de woning om een uitgebreide dekking te garanderen.

4 tot 6 beveiligingscamera's

Geschikt voor vrijstaande woningen: Voor een optimale beveiliging van vrijstaande woningen worden doorgaans vier tot zes beveiligingscamera's aanbevolen, die strategisch rondom de woning worden geplaatst. Door deze uitgebreide dekking kunt u alle zijdes van de woning effectief in de gaten houden en potentiële beveiligingsrisico's minimaliseren.

7 of meer beveiligingscamera's

Geschikt voor winkels, loodsen, VvE, en bedrijfspanden: Voor effectieve beveiliging van winkels, loodsen en bedrijfspanden worden meestal zes of meer beveiligingscamera's aanbevolen om een uitgebreide dekking te verzekeren. Deze locaties hebben vaak een groot oppervlak dat bewaakt moet worden, waardoor het plaatsen van meerdere camera's essentieel is. Door slimme positionering van de camera's kunt u diverse binnen- en buitenzones monitoren, zoals ingangen, uitgangen, parkeerplaatsen en laad- en loszones.

Meer dan 8 beveiligingscamera's

Onze camera configuratietool kan automatisch berekeningen maken voor maximaal 8 camera's. Laat uw gegevens achter zodat we samen met u een op maat gemaakte offerte kunnen creëren, afgestemd op uw wensen en situatie.