4 effectieve tips tegen inbraak

Als uw woning of bedrijfspand niet goed beveiligd is, kan een inbreker snel binnen zijn, en uw kostbaarheden liggen dan voor het oprapen. Het opsporen van de inbreker kan een uitdaging zijn. In dit artikel biedt Securetech 4 effectieve tips om uw woning en bedrijfspand effectief te beveiligen. Wees bewust van potentiële risico’s en neem preventieve maatregelen. Geef inbrekers geen kans; veiligheid begint bij voorzorg. Uw veiligheid is onze prioriteit.

Tip 1: sluit de inbrekers buiten

Om te voorkomen dat inbrekers uw slot beschadigen, is het belangrijk om te investeren in de juiste sloten en scharnieren. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt u te bepalen of uw hang- en sluitwerk geschikt is om uw woning of bedrijfspand te beveiligen. Bovendien geeft het SKG-keurmerk, met behulp van sterren, de mate van inbraakwerendheid van sloten aan. Overweeg ook om inbraakwerende strips aan te brengen voor extra deurbeveiliging. Door deze strips tussen de deur en het kozijn te plaatsen, maakt u het zelfs voor een inbreker met gereedschap onmogelijk om binnen te komen.

Tip 2: laat een alarmsysteem of camerasysteem installeren

Het veilig maken van uw woning of bedrijfspand kan effectief gebeuren met een alarmsysteem of camerasysteem. Diverse soorten en maten zijn beschikbaar, en het kiezen van een goed alarmsysteem en camerabewaking die niet eenvoudig uit te schakelen is, kan inbrekers afschrikken voordat ze een poging doen om in te breken. 

Een robuust alarmsysteem met camera vormt een onmisbaar onderdeel van de beveiliging van uw woning of bedrijfspand. Daarnaast kunt u overwegen om uw voordeur van glas en een zijlicht te voorzien, zodat u precies weet voor wie u de deur opent.

Tip 3: maak alles goed dicht

Als u uw huis of bedrijfspand verlaat, zorg er dan voor dat alle deuren en ramen goed gesloten zijn, zelfs als u maar even weggaat, zoals naar de supermarkt of om de hond uit te laten. Door ze open te laten, maakt u het voor inbrekers gemakkelijk om binnen te komen. 

Sluit niet alleen de grote ramen, maar ook kleinere openingen zoals het toiletraam of ramen op hogere verdiepingen. Deze kunnen voor een inbreker makkelijker te bereiken zijn dan u denkt. Vergeet niet om de deuren goed te sluiten wanneer u vertrekt; een simpele voorzorgsmaatregel die veel ellende kan voorkomen.

 

Tip 4: maak gebruik van goede verlichting

Goede verlichting rondom uw woning of bedrijfspand kan een effectief afschrikmiddel zijn voor potentiële inbrekers. Bewegingssensoren die lichten activeren wanneer iemand in de buurt komt, kunnen inbrekers afschrikken en laten weten dat het gebied wordt bewaakt. 

Tijdgestuurde verlichting binnenshuis, die aan en uit gaat alsof er iemand thuis is, kan ook helpen om het uiterlijk van bezetting te geven wanneer u weg bent. Overweeg energiezuinige LED-lampen om de kosten laag te houden.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Opslagcapaciteit

Standaard inbegrepen

De systemen van Securetech worden standaard geleverd met voldoende opslagcapaciteit zodat u de beelden lang genoeg terug kunt kijken. Is de standaard opslag niet voldoende? Kies er dan voor om de opslag te upgraden. U kunt deze opslagruimte uitbreiden tot maximaal 8 TB, zodat u meer ruimte heeft voor opgenomen beelden.

Pakketten tot 4 camera’s worden standaard geleverd met 1000GB (1TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 5 camera’s worden standaard geleverd met 2000GB (2TB) harde schijf.
Pakketten vanaf 9 camera’s worden standaard geleverd met 4000GB (4TB) harde schijf.

Op basis van 4 Super HD camera’s

1-TB-opslag: Gemiddeld 1 week opname
2-TB-opslag: Gemiddeld 2 weken opname
4-TB-opslag: Gemiddeld 4 weken opname
8-TB-opslag: Gemiddeld 8 weken opname

Wat gebeurt als de harde schijf vol is?

Onze recorders zijn voorzien van een looping-record, dat houdt in dat als de harde schijf vol raakt, de oudste beelden automatisch overschreven worden.

Specificaties Securetech recorder

Een uitgebreid overzicht van het brein van het systeem de NVR recorder.

Beeldkwaliteit

Super HD

De Super HD camera biedt een verbluffende resolutie van 4MP (2560×1440), wat resulteert in scherpe beelden en een nachtzicht van maximaal 20 meter. De beveiligingscamera beschikt over zowel infrarood- als full color nachtzichtmogelijkheden, Dankzij Full Color technologie genereert de camera continu heldere en levendige beelden. Dit wordt bereikt door de aanvullende verlichting van een extra lampje.

2K HD

De 2K HD camera biedt beelden van topkwaliteit met een resolutie van 5MP (2880×1620) en een indrukwekkend nachtzichtbereik van 30 meter, dankzij de geavanceerde Starlight technologie. Bovendien is deze camera uitgerust met A.I. Lite functionaliteit, waardoor het in staat is om personen en voertuigen te herkennen, op te nemen en meldingen te genereren. Dit maakt de camera ideaal voor situaties waarin gedetailleerde beelden en slimme detectiemogelijkheden van belang zijn.

4K Ultra HD

Ontdek de meest krachtigste camera met een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 8MP (3840x2160). Profiteert u van ultieme beeldprestaties, zowel overdag als 's nachts, dankzij geavanceerde Pro IR leds en lichtsensor voor maximaal 50 meter nachtzicht. Deze 4K beveiligingscamera levert haarscherpe details, perfect voor diverse scenario's. Ontdek ook Line Cross Detection en uitgebreide A.I.-mogelijkheden, inclusief herkenning van personen en voertuigen, opnames en directe meldingen. Betreed het hoogste niveau van camerabewaking met onze 4K Ultra HD camera. Voor degenen die streven naar het allerbeste.

Vergelijk alle camera-modellen

Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen onze beveiligingscamera's.

Welke sector?

De juiste sector die bij uw aanvraag past

Ongeacht in welke sector u actief bent, bieden wij passende oplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Van woningen tot grote bedrijfspanden, onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar, zodat ze perfect passen bij de vereisten van elke situatie.

Hoeveel camera's voor mijn situatie?

1 tot 2 beveiligingscamera('s)

Geschikt voor tussenwoningen: Doorgaans worden één tot twee beveiligingscamera's aanbevolen voor het effectief beveiligen van een gemiddelde tussenwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan zowel de voor- als achterkant van de woning om een volledige dekking te bieden.

3 beveiligingscamera's

Geschikt voor hoekwoningen: Gemiddeld genomen worden er doorgaans drie beveiligingscamera's aanbevolen voor een effectieve beveiliging van een hoekwoning. Deze camera's kunnen strategisch worden geplaatst aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van de woning om een uitgebreide dekking te garanderen.

4 tot 6 beveiligingscamera's

Geschikt voor vrijstaande woningen: Voor een optimale beveiliging van vrijstaande woningen worden doorgaans vier tot zes beveiligingscamera's aanbevolen, die strategisch rondom de woning worden geplaatst. Door deze uitgebreide dekking kunt u alle zijdes van de woning effectief in de gaten houden en potentiële beveiligingsrisico's minimaliseren.

7 of meer beveiligingscamera's

Geschikt voor winkels, loodsen, VvE, en bedrijfspanden: Voor effectieve beveiliging van winkels, loodsen en bedrijfspanden worden meestal zes of meer beveiligingscamera's aanbevolen om een uitgebreide dekking te verzekeren. Deze locaties hebben vaak een groot oppervlak dat bewaakt moet worden, waardoor het plaatsen van meerdere camera's essentieel is. Door slimme positionering van de camera's kunt u diverse binnen- en buitenzones monitoren, zoals ingangen, uitgangen, parkeerplaatsen en laad- en loszones.

Meer dan 8 beveiligingscamera's

Onze camera configuratietool kan automatisch berekeningen maken voor maximaal 8 camera's. Laat uw gegevens achter zodat we samen met u een op maat gemaakte offerte kunnen creëren, afgestemd op uw wensen en situatie.