4 effectieve tips tegen inbraak

Als uw woning of bedrijfspand niet goed beveiligd is, kan een inbreker snel binnen zijn, en uw kostbaarheden liggen dan voor het oprapen. Het opsporen van de inbreker kan een uitdaging zijn. In dit artikel biedt Securetech 4 effectieve tips om uw woning en bedrijfspand effectief te beveiligen. Wees bewust van potentiële risico’s en neem preventieve maatregelen. Geef inbrekers geen kans; veiligheid begint bij voorzorg. Uw veiligheid is onze prioriteit.

Tip 1: sluit de inbrekers buiten

Om te voorkomen dat inbrekers uw slot beschadigen, is het belangrijk om te investeren in de juiste sloten en scharnieren. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt u te bepalen of uw hang- en sluitwerk geschikt is om uw woning of bedrijfspand te beveiligen. Bovendien geeft het SKG-keurmerk, met behulp van sterren, de mate van inbraakwerendheid van sloten aan. Overweeg ook om inbraakwerende strips aan te brengen voor extra deurbeveiliging. Door deze strips tussen de deur en het kozijn te plaatsen, maakt u het zelfs voor een inbreker met gereedschap onmogelijk om binnen te komen.

Tip 2: laat een alarmsysteem of camerasysteem installeren

Het veilig maken van uw woning of bedrijfspand kan effectief gebeuren met een alarmsysteem of camerasysteem. Diverse soorten en maten zijn beschikbaar, en het kiezen van een goed alarmsysteem en camerabewaking die niet eenvoudig uit te schakelen is, kan inbrekers afschrikken voordat ze een poging doen om in te breken. 

Een robuust alarmsysteem met camera vormt een onmisbaar onderdeel van de beveiliging van uw woning of bedrijfspand. Daarnaast kunt u overwegen om uw voordeur van glas en een zijlicht te voorzien, zodat u precies weet voor wie u de deur opent.

Tip 3: maak alles goed dicht

Als u uw huis of bedrijfspand verlaat, zorg er dan voor dat alle deuren en ramen goed gesloten zijn, zelfs als u maar even weggaat, zoals naar de supermarkt of om de hond uit te laten. Door ze open te laten, maakt u het voor inbrekers gemakkelijk om binnen te komen. 

Sluit niet alleen de grote ramen, maar ook kleinere openingen zoals het toiletraam of ramen op hogere verdiepingen. Deze kunnen voor een inbreker makkelijker te bereiken zijn dan u denkt. Vergeet niet om de deuren goed te sluiten wanneer u vertrekt; een simpele voorzorgsmaatregel die veel ellende kan voorkomen.

 

Tip 4: maak gebruik van goede verlichting

Goede verlichting rondom uw woning of bedrijfspand kan een effectief afschrikmiddel zijn voor potentiële inbrekers. Bewegingssensoren die lichten activeren wanneer iemand in de buurt komt, kunnen inbrekers afschrikken en laten weten dat het gebied wordt bewaakt. 

Tijdgestuurde verlichting binnenshuis, die aan en uit gaat alsof er iemand thuis is, kan ook helpen om het uiterlijk van bezetting te geven wanneer u weg bent. Overweeg energiezuinige LED-lampen om de kosten laag te houden.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.