Spinnen en beveiligingscamera’s. Wat doen we ertegen?

Spinnen en beveiligingscamera’s. Wat doen we ertegen?

Spinnen en beveiligingscamera’s verhinderen het optimaal zicht van uw camerabewaking systeem.

Het spinnenweb belemmert het zicht van uw beveiligingscamera’s vooral in de nachturen. Dit komt doordat het infrarood licht van de camera weerkaatsing (tegenlicht) creëert door het spinnenweb. Effect? Wazige beelden en minder bruikbare opnames tot gewoonweg onbruikbaar.

 

Voorbeeld van IR (infrarood) reflectie op een spinnenweb/spin:

Gelukkig zijn er oplossingen en anti-spinnenspray om de insecten of spinnen uit de buurt van uw beveiligingscamera’s te houden.

 

Onderhoudt uw beveiligingscamera’s goed

De camera’s die buiten hangen hebben veel te doorstaan. Wind, regen, hagel, sneeuw en zon. Gelukkig zijn de meeste beveiligingscamera’s hiertegen bestendig.

Vermijdt daarom ook de camera’s op te hangen bij muren met scheuren of gaten. Spinnen vinden dit heerlijk om op dit soort plaatsen te verschuilen, als dit niet te vermijden is, maak dan de gaten en scheuren dicht, zo voorkomt u dat de spinnen een onderkomen zoeken bij uw camera’s.

Onderhoud voorkomt spinnen, haal daarom ook regelmatig een doek langs de camera’s om spinnen te verwijderen en uw zicht vrij te houden. Lees ook onze blog over camerabewaking voor buiten.

Spinnenweb bij Bullet camera’s

Bullet beveiligingscamera’s zijn spinnen hun grootste vrienden. Omdat er een kapje aan de bovenzijde van de camera zit voor bescherming tegen regen en overbelichting van de zon.

Door deze ruimte kunnen ze gemakkelijk web hechten en schuilen. Ook heeft de warmte van het infrarood licht groot invloed op het aantrekken van spinnen. Dit is de reden dat een Bullet beveiligingscamera’s extra aandacht nodig heeft bij het onderhoudt van uw camerabewaking systeem.

Anti spinnenspray bij beveiligingscamera’s

Met diervriendelijke anti spinnenspray die weert, maar niet dood, kunt u effectief spinnen verjagen van uw beveiligingscamera’s.

Hoe dit werkt? Spuit de spray rond de directe omgeving van de camera’s vermijdt bij het spuiten de lens. De spinnen zullen de omgeving onaantrekkelijk vinden en daardoor uit de buurt blijven van uw beveiligingscamera’s.

De spray heeft een gedurende werking van ongeveer 4 tot 6 maanden, houd hier rekening mee dat dit in extreem warm weer minder kan zijn door het verdampen van het product. De spray is 100% bio afbreekbaar en is gemaakt van natuurlijke producten.

 

Advies?

Hulp nodig bij het maken van een keuze? Laat het ons weten, onze specialisten helpen je geheel vrijblijvend. Neem telefonisch contact met ons op op het telefoonnummer: 072 511 50 52 of laat een bericht achter op ons contact formulier.


You've just added this product to the cart: