5 gebruikstips voor uw beveiligingscamera

Heeft u al een beveiligingscamera aangeschaft om uw woning of bedrijfspand te beveiligen? Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor. Logisch, want wie wilt er nu niet leven of werken in een veilige omgeving? De meeste beveiligingscamera’s zijn zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. Securetech vertelt u hier graag meer over. Lees snel verder, want wij geven u 5 gebruikstips voor uw beveiligingscamera.

Wat is er nodig?

Voordat u een beveiligingscamera installeert, is het belangrijk dat u met een aantal zaken rekening houdt. Zo heeft u de volgende dingen nodig:

  • Een thuisnetwerk
  • Een smartphone
  • Een stabiel netwerk
  • Een stopcontact

Waar plaatst u de beveiligingscamera?

Vervolgens kunt u de camera plaatsen. Plaatst u de camera binnen? Kies dan voor een plek waar gezichten goed in beeld kunnen komen. Plaatst u de camera buiten? Plaats deze dan hoger, zodat u niet onnodig veel in beeld krijgt. Dit is voornamelijk belangrijk in verband met privacy. Zorg ervoor dat u de camera niet richt op een plek waar veel beweging plaatsvindt, zoals een kattenluik. Dit kan een vals alarm veroorzaken tenzij uw camera is voorzien van personen & voertuigen filter. Maar ook het licht van langsrijdende auto’s kan door de camera als een beweging worden gezien. Vaak kunt u de gevoeligheid van de camera van te voren instellen of aangeven welk deel van het beeld gescand dient te worden. Hierdoor kunt u vals alarm voorkomen.

Download de bijhorende App

Door een camera-app te downloaden op uw smartphone, kunt u via uw smartphone zien wat de camera ook ziet. Handig toch? Goede beveiliging hoeft niet moeilijk te zijn. Heeft u een systeem van Securetech? Zie dan onze gebruikshandleidingen voor de App op uw telefoon of tablet

Meld uw beveiligingscamera aan bij de Politie

Zodra u een beveiligingscamera heeft hangen, kunt u dit aangeven bij de politie (niet verplicht). De politie wil namelijk graag weten op welke locaties in Nederland camera’s hangen. Ze kunnen niet met u meekijken, maar mocht er iets in uw buurt gebeuren, dan weet de politie dat ze bij u beelden kunnen opvragen. Meld uw direct aan bij “Camera in beeld”.

Houdt rekening met de privacy

Tot slot is het ook van belang dat u rekening houdt met de privacy van anderen. 86% van de camera’s van particulieren en bedrijven filmen de openbare weg. Vanwege de privacy mag dit niet zomaar. Houdt hier rekening mee. U kunt bijvoorbeeld het beeld deels afschermen of inzoomen met de camera. Zie ook de wet & regelgeving omtrent camerabewaking.

In 3 stappen voorzien van camerabeveiliging

Uw woning of bedrijfspand beveiligen met hoogwaardige camerabewaking? Bij ons heeft u de keuze om het proces te starten met een geheel vrijblijvende offerte op maat of om uw systeem direct samen te stellen, allebei inclusief volledige montage.

Onze beveiligingsexperts staan klaar om uw specifieke behoeften te bespreken en de beste oplossing voor uw situatie te adviseren. Of het nu gaat om een kleine woning, vrijstaande villa, MBK bedrijfspand, groot bedrijfspand of elke denkbare toepassing, wij zorgen voor een offerte die perfect aansluit
bij uw wensen en budget.

Niels Boorsma

Accountmanager

Wilt u ook professionele camerabeveiliging?

Wilt u zich graag laten adviseren bij het aanschaffen van uw camerabeveiliging systeem? Laat onze specialisten u vrijblijvend op weg helpen.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Gratis offerte op maat

U heeft meer dan 8 camera’s geselecteerd, ons systeem kan slechts een automatische indicatieve berekening maken tot 8 camera’s. Gelieve uw gegevens achter te laten zodat wij samen met u een offerte op maat kunnen maken.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het beoogde contact. Lees onze privacy policy voor meer informatie.