Deurbel met een camera

Deurbel met een camera

Deurbel met een camera

Vandaag de dag is een deurbel met een camera bijna niet meer weg te denken, praten met de pakketbezorger die voor de deur staat terwijl u op werk zit, of ergens op de Bahama’s op het strand. Nu is een deurbel met camera niet alleen belangrijk voor comfort, maar ook een goede toevoeging op uw veiligheid.

deurbel-met-een-camera-doorcom-smart-doorbell
Deurbel app van Doorcom

De meeste deurbellen werken op Motion Detection, bij bewegingen geeft de deurbel een bericht door middel van een push-melding of e-mail, ook maken deurbellen met de camera een foto op het moment dat de deurbel wordt ingedrukt.

Verschillende merken

Op de markt zijn er verschillende merken te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan Ring, Doorcom, Elro, Next en nog veel meer. Wat belangrijk is, is dat u kiest voor een deurbel met stabiele software waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat.

Veel deurbellen verschillen erg van elkaar, zo heeft u bij Ring of Nest bijvoorbeeld cloudopslag nodig wat maandelijks geld kost, bij andere deurbellen zoals Doorcom of Elro heeft u dat bijvoorbeeld weer niet.

Bij veel deurbellen kunt u gebruik maken van een MicroSD opslag waar de opnames op geschreven kunnen worden, zo zit u dus ook niet aan maandelijkse kosten vast en kunt u gemakkelijk via uw telefoon de beelden live uitlezen en bekijken.

Verschil intercomsysteem en deurbel met een camera

Een intercomsysteem bestaat uit een deurbel met een camera en een ontvanger met een beeldscherm. Met dit systeem moet u vaak kabels trekken en is daarom wat lastiger te installeren dan een gewone deurbel met een camera.

Deurbel camera van Doorcom

In tegenstelling tot het intercomsysteem, is de deurbel met een camera niet voorzien van een beeldscherm maar een Dong, een Dong geeft geluid indien de beldrukker is ingedrukt. Je kunt ook eenvoudig de beelden bekijken met een live app, maar ook praten met de persoon die voor de deur staat.

 

Waar let je op bij het aanschaffen van een deurbel met een camera?

 Er zijn een aantal punten waar u op kunt letten bij het aanschaffen voor een deurbel met een camera. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bekabeld of volledig draadloos op accu
  • De graden hoek van de deurbel camera
  • De beeldresolutie, de meeste zijn 1080P FULL HD
  • De App
  • Heeft de deurbel infrarood nachtzicht
  • Maandelijkse kosten
  • De aanschafprijs

Komt u er niet helemaal uit, dan staan wij van Securetech u graag bij in advies, neem vrijblijvend contact met ons op via de chatfunctie, per mail of telefonisch op: 088 – 411 45 00

Wat zijn de regels bij het toepassen van een deurbel met een camera?

Nu zijn er een aantal juridische regels omtrent het toepassen van camerabewaking of een deurbel met een camera.

De camera mag bijvoorbeeld niet zomaar de privacy van uw buren hinderen, stel daarom de camera zo af dat enkel uw eigen eigendommen in beeld worden gebracht en niet de tuin van uw buren, nu is het wel zo dat openbare weg soms onvermijdelijk is, hier kunt u niks aan doen.

Het is wel verplicht om uw bezoekers te waarschuwen dat er eventueel video-opname plaats vindt, dit kunt u doen door bijvoorbeeld een “Let op! Camerabewaking” sticker toe te passen, deze stickers worden er vaak standaard bijgeleverd.

Bron: https://securetech.nl/mag-u-een-beveiligingscamera-op-straat-richten/